Hardinxveld neemt punt mee terug naar Sluisweg

NIEUWEGEIN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het eerste elftal van v.v. Hardinxveld speelde zaterdag 20 september 2023 in Nieuwegein tegen SV Parkhout. Deze club ontstond na een fusie tussen Geinoord en Vreeswijk. Geinoord is ‘oude’ bekende van Hardinxveld, toen beiden team ook zoals nu uitkwamen in de 2de klasse. Hardinxveld had zijn 1e wedstrijd gelijk gespeeld en SV Parkhout won in en van Tricht, dus het was zaak voor de selectie van trainer Theo de Boon om een goed resultaat te behalen. De uitwedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Het spel bleef op en neer gaan, met corners aan beiden zijde van het speelveld. (Foto v.v. Hardinxveld)

Tekst gaat verder onder video.
(Bron: v.v. Hardinxveld TV)

De wedstrijd begon iets later, want scheidsrechter van dienst R van Gelderen had bemerkt dat één van de doelnetten een gat had, wat na een reparatie met tyraps was verholpen. Na het fluitsignaal liet de thuisclub zich meteen zien rond de zestien meter van Hardinxveld, maar de verdediging stond meteen paraat en wist na de verovering van de bal meteen Aldo Tagliasacchi te passen die vrij weg kon lopen maar toch de verdediger terug zag komen om zijn schot te blokkeren. Daarna was het meteen weer sv Parkhout, waarbij een van de aanvallers zijn schot door keeper Bakema gestopt zag. In dezelfde minuut was het dan weer Hardinxveld wat een grote kans kreeg, maar Lex de Gier speelde de bal net iets te ver vooruit en zag de keeper van Oort net op tijd ingrijpen met een botsing tot gevolg. Een attractief begin voor de vele toeschouwers, die langs de lijn staan onder heerlijke weersomstandigheden.

Misverstand
Na goed dertig minuten was het sv Parkhout, dat misschien wel op voorsprong had moeten komen, maar Timo Meerding was net iets te laat op de voorzet in te tikken tot opluchting van keeper Bakema. Hardinxveld liet zich ook niet onbetuigd en kwam na een goede combinatie van Danny van de Bout met Collin de Kok op voorsprong. Collin de Kok zijn schot ging via een carambole over keeper van Oort heen, die het nakijken had, 0-1. Keeper Van Oort had net voor rust ook nog het geluk dat de bal die hij kreeg van zijn verdedigers, bij zijn uittrap niet via Aldo Tagliasacchi het doel in ging, maar net naast zijn doel. Aan de andere kant was het ook nog een misverstand van de verdediging van Hardinxveld bij een corner, maar de bal viel hier ook gelukkig aan de goede kant van het doel van keeper Bakema. Het bleef dus 0-1 voor Hardinxveld.

Mooie steekbal
In de tweede helft begon de thuisclub sterk. Vanaf een meter of vijfentwintig was het Rody Vreden die zijn uithaal zag belanden op de lat van het doel van Hardinxveld. De ploeg van De Boon nam daarna het heft in handen en Lex de Gier kon vrij eenvoudig door de verdediging heengaan en legde keurig af op Collin de Kok, die na het omspelen van keeper van Oort knap het geduld bewaarde en met een bekeken schuiver zijn tweede goal van de middag scoorde, 0-2. Hardinxveld zag echter sv Parkhout vijf minuten later de aansluittreffer maken. Roy van ’t Hoog verlengde onbewust een voorzet en de bal kwam tussen de verdedigers Vincent van Lopik en Robin de Boon in en daar dook opeens Vincent Griffoen die van dichtbij intikte voor de 1-2. Beiden teams bleven met een hoge intensiviteit voetballen en dat leverde voor de toeschouwers een mooi vervolg van de wedstrijd op. Een mooie steekbal van Roy van ’t Hoog op Collin de Kok werd nog net op tijd verdedigd door de verdediging van Parkhout en een aantal minuten later werd Roy van ’t Hoog mooi vrij gespeeld, maar knalde met rechts van zestienmeter de bal over het doel van sv Parkhout. Aan de andere kant had keeper Bakema het geluk aan zijn zijde bij een schot van Timo Meerding die buiten zijn bereik op de buitenkant van de paal kwam.

Gelijkmaker
Met nog ruim vijftien minuten op de klok sprong het thuispubliek op bij een goal. Echter deze werd afgekeurd vanwege buitenspel volgens scheidsrechter Van Genderen. Trainer Theo de Boon besloot verse krachten in te brengen met Sander de Boon en Aron Eijkelboom. Danny van de Bout en Aldo Tagliasacchi gingen eruit. De wissels waren net uitgevoerd of Hardinxveld zag de thuisclub langszij komen. Met een korte combinatie werd Sem van Zwieten op de rand van de zestienmeter vrij gespeeld en die haalde verwoestend uit voor de gelijkmaker. 2-2. Hardinxveld probeerde zich te herpakken, maar zag helaas Collin de Kok uitvallen. Marnix Trouwborst kwam erin met nog tien minuten te spelen. Zijn eerste actie leverde een corner op, die na een kopduel voor de voeten van Roy van ’t Hoog kwam en die van dichtbij binnen schoot. De verdediger van sv Parkhout, die achter de doellijn stond, werkte de bal nog weg en Hardinxveld vierde het doelpunt, maar zag de scheidsrechter een corner geven. Hardinxveld protesteerde massaal en ontving zelfs een aantal kaarten, maar de scheidsrechter was niet vermurwen en bleef bij zijn beslissing tot een corner, die helaas niets meer opleverde.

Spannend
Even na dit voorval, werd Lex de Gier wederom de diepte ingestuurd en nadat deze de verdediger had uitgekapt, viel de bal wederom tussen hem en de uitkomende keeper van Oort in. Beiden gingen naar de bal en de scheidsrechter floot voor een overtreding en gaf Lex de Gier zijn tweede gele kaart van de middag. Rood dus en Hardinxveld speelde de laatste tien minuten met tien man tegen de elf van sv Parkhout. Trainer Theo de Boon zette nog twee verse krachten in met Robin Bezemer en Xander Peursem voor Pieter Kroon en Johan Woltman om daarmee sv Parkhout af te stoppen van een mogelijke winnende treffer. Het bleef spannend in deze laatste minuten van de wedstrijd, waarin Hardinxveld geen vuist meer wist te maken en de thuisclub met een laatste kopbal nog bijna de winst zag pakken, maar keeper Bakema ranselde deze bal voortreffelijk uit de hoek met een laatste corner als gevolg die niets meer opleverde. Daarna blies scheidsrechter van Gelderen voor het einde tot opluchting van Hardinxveld. Eindstand 2-2, waarmee Hardinxveld zich tekortgedaan zag door een arbitrale dwaling van een geldig doelpunt. Dat werd zelfs beaamd door de thuistoeschouwers, die zich achter het doel bevonden.

Komend weekend
Helaas voor Hardinxveld dat het deze wedstrijd zo zag aflopen met een gelijkspel, waarbij de winst een meer verdiende uitslag was geweest. Zaterdag 7 oktober 2023 speelt Hardinxveld thuis aan de Sluisweg tegen Theole uit Tiel, aanvang 14.30 uur.