River Trotters Heren1 verliest, maar boekt progressie

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na de zware nederlaag in de eerste competitiewedstrijd tegen Leiden stond zaterdagavond 30 september 2023 de basketbalthuiswedstrijd tegen Lokomotief MSE 1 op het programma voor de River Trotters. Lokomotief is regerend kampioen van de promotiedivisie en daarmee een sterke tegenstander.

Al met al speelde River Trotters geen slechte wedstrijd, slechts een matig tweede kwart maakte dat er met een groot verschil werd verloren. (Foto River Trotters)

De wedstrijd starte met een score van Lokomotief, daarna ging het de eerste zes minuten van de wedstrijd gelijk op tot een stand van 11-10 in het voordeel van River Trotters Daarna sloot Lokomotief het kwart af met een 6-13 run. Het tweede kwart speelde River Trotters niet sterk en Lokomotief kon uitlopen tot een voorsprong van 27-46 bij rust.

Resultaat
Na rust spelen de Hardinxvelders beter en strakker, dat leverde resultaat op. Het verschil werd teruggebracht naar dertien punten aan het begin van het laatste kwart. In het vierde deel nam Lokomotief weer afstand en het won uiteindelijk de wedstrijd met 59-78.