Hardinxveld oefent komende weken voor competitie

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Hardinxveld speelde zaterdag 13 augustus 2022 in de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen de eerste oefenwedstrijd. Aan de Sluisweg was het gepromoveerde Streefkerk te gast, dat aan het eind van vorig seizoen de verrassende winnaar werd van de nacompetitie in de derde klasse.

Onder tropische omstandigheden werd het duel opgeknipt in driemaal 30 minuten met tussendoor nog drinkpauzes. (Foto v.v. Hardinxveld)

Met de inzet van de selectiespelers die al in training waren kon trainer coach Theo de Boon beschikken over nagenoeg twee elftallen om wedstrijdritme op te doen. Dat dit belangrijker was dan het resultaat had duidelijk invloed op het spel.

Nauwelijks kansen
Het werd een vlakke wedstrijd die Hardinxveld wel een 1-0 overwinning opleverde. De eerste kans in de diepte was voor Robin de Kok, maar die schoof de bal voorlangs het doel. Na een klein half uur dook Lex de Gier in de ruimte en bediende Collin de Kok voor het doel om er 1-0 va te maken. Direct daarop leed Hardinxveld balverlies maar bokste de nieuwe doelman Timo Kurpershoek de hoge bal voor het doel weg. Het laatste uur van de wedstrijd leverde nauwelijks kansen op. Met veel wissels en in een afnemend tempo werd het spel slordiger en gaven beide ploegen ook niets meer weg.

Andere oefenpartijen
Het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Pieter van Veelen klonk met de hoge temperatuur als een opluchting van een nuttig begin van de oefencampagne. Deze week speelt Hardinxveld op dinsdagvond een oefenwedstrijd uit bij Vriendenschaar in Culemborg en komende zaterdag 20 augustus oefent Hardinxveld thuis tegen Woudrichem, een wedstrijd die al om 13.30 uur aanvangt aan de Sluisweg.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld