Hardinxveld sluit oefencampagne af met zevenklapper tegen Arkel

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Op de laatste oefenzaterdag, zaterdag 27 augustus 2022, was Hardinxveld gastheer voor Arkel, dat afgelopen seizoen degradeerde naar de derde klasse. De ploeg van trainer Theo de Boon was heer en meester in dit treffen aan de eigen Sluisweg en dat leverde een afgetekende 7-0 overwinning op.

In het thuisduel tegen competitiegenoot Arkel nam Hardinxveld direct het initiatief en dat leverde genoeg kansen op om de score te openen. (Foto v.v. Hardinxveld)

Eerder midweeks oefende Hardinxveld bij eersteklasser SVW in Gorinchem en toonde daarin veerkracht. Na een 2-0 achterstand boog Hardinxveld het duel om en leverde dat een knappe 3-4 zege op.

Balverlies
De doelpunten kwamen die avond op naam Vincent van Lopik, Robin de Kok, Lex de Gier en Aldo Tagliasacchi. Na een klein half uur spelen was het wel raak uit een goed lopende aanval, opgezet door de broers de Kok en afgerond door Aldo Tagliasacchi. Binnen een paar minuten trok Hardinxveld de score verder op. Na balverlies van Arkel kon Aldo Tagliasacchi alleen op het doel af en maakte er 2-0 van. Uit een voorzet van Adi Jogic schoot Collin de Kok de 3-0 binnen. En op slag van rust tekende Aldo Tagliasacchi als afmaker met zijn derde treffer de 4-0 aan. Met vier wissels na de pauze bracht bleef Hardinxveld de wedstrijd domineren. Arkel had weinig in te brengen en dat leverde Hardinxvelddoelman Marc Koning een rustige middag op.

Vertrouwen
Een fantastische vrije trap van Robin de Kok in de bovenhoek kon de Arkeldoelman slechts met de vingertoppen raken en zo werd het al 5-0 in het begin van de tweede helft. Ook uit een vrije trap vanaf net buiten de zestien joeg invaller Michael Visser de 6-0 binnen. In de slotfase maakte Hardinxveld er zelfs een zevenklapper van. Lex de Gier draaide zich los uit de dekking en met een hard diagonaal schot liet hij de Arkeldoelman kansloos bij de 7-0 voor Hardinxveld. Na goede resultaten met vijf oefenzeges kan de ploeg van trainer Theo de Boon met vertrouwen het seizoen vervolgen, met op drie achtereenvolgende zaterdagen bekerpouleduels. Hardinxveld is daarin ingedeeld met DFC, Drechtstreek en GSC/ODS. Zaterdag 3 september 2022 begint Hardinxveld om 14.30 uur uit bij DFC in Dordrecht.