Hardinxveld speelt sterke wedstrijd bij Arkel en wint

ARKEL / HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de tweede speelronde van de competitie speelde Hardinxveld zaterdag 1 oktober 2022 een sterke uitwedstrijd bij Arkel. De ploeg van trainer Theo de Boon toonde zich in alle linies de bovenliggende partij en dat leverde een verdiende 0-3 zege op.

Met knappe overwinningen van beide ploegen op de eerste speeldag leek het op voorhand spannend te worden wie die lijn kon doortrekken. (Foto v.v. Hardinxveld)

De thuisploeg was alleen in de beginfase even gevaarlijk met een solo richting doel en een afstandsschot dat doelman Marc Koning pareerde. Hardinxveld nam daarna de wedstrijd volledig in handen en opende na ruim een kwartier spelen de score. Uit een vrije trap van afstand mikte Robin de Kok de 0-1 fraai binnen. De doelpuntenmaker moest kort daarop echter met een blessure afhalen en werd vervangen door Sander de Boon.

Verdediging
Ondanks het zware veld bleef Hardinxveld de opbouw goed verzorgen en dat leverde na een half uur de 0-2 op uit een steekpass van Collin de Kok, waaruit Lex de Gier in de diepte met een schot op doel afrondde. Hardinxveld liet het liggen om de wedstrijd voor de pauze helemaal te beslissen, toen een voorzet van Johan Woltman voorlangs het open doel niet werd binnen gewerkt. Aan de andere kant viel een hoge kopbal van Arkel nog wel bovenop de lat van het Hardinxvelddoel. Met de 0-2 ruststand probeerde de thuisclub nog terug te komen met lange ballen, die door de solide Hardinxveldverdediging steeds werden onderschept.

Strijd beslist
Door dynamiek vanaf het middenveld kon Hardinxveld de aanval regelmatig bedienen en sloeg halverwege de tweede helft toe. Nadat invaller Robin Peursem bij zijn eerste actie diep werd gestuurd en een fraaie schietkans niet benutte, was het uit de volgende aanval wel raak. Met een uithaal voor het doel maakte Owen Muller er 0-3 van. De strijd was daarmee beslist en leverde het laatste deel van de wedstrijd eigenlijk geen spanning meer op. Door deze overwinning nestelde Hardinxveld zich samen met De Alblas aan kop van de ranglijst. Zaterdag 8 oktober 2022 staat voor Hardinxveld de thuiswedstrijd tegen Ameide op het programma. De aanvang aan de Sluisweg in om 14.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld