Hardinxveld stelt na winst tweede plaats veilig

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Hardinxveld trad zaterdag 13 mei 2023 aan tegen Bergambacht onder ideale zonnige omstandigheden met een verkoelend windje. Voor Hardinxveld was het wederom belangrijk om te winnen en zodoende de tweede plaats in de competitie te behouden, wat een voordeel oplevert in de aankomende na competitie. De gasten uit Bergambacht kwamen strijden om lijfsbehoud in de derde klasse en wilden uiteraard ook de punten meenemen naar huis. Het werd 4-1.

Na de aftrap was het meteen Hardinxveld dat de aanval zocht en kwam het al vroeg op voorsprong. (Foto Rick den Besten / Regio-Voetbal via v.v. Hardinxveld)

Een lange bal van Lex de Gier op Aldo Tagliasacchi, die het duel won van zijn tegenstander en daarna de bal vanaf rechts voor het doel kon voorgeven, waar Lex de Gier bij de tweede paal de bal met een snoekduik binnen kopte voor de 1-0. Een ideale start voor de thuisploeg. Hardinxveld probeerde daarna meteen door te drukken, maar was slordig aan de bal met veel foutieve passes. Na een klein kwartier was daar opeens Bergambacht. Wederom een foutieve pass leidde een mogelijkheid op voor Twan Schmidt die vanaf een meter of twintig schot en waarop keeper Marc Koning nog net met zijn voet redding kon brengen. De opvolgende corner leverde ook nog wat consternatie op vanwege een mogelijk handsbal maar scheidsrechter Baysan zag er niets in. Hardinxveld was gewaarschuwd, maar bleef slordig voetballen, waardoor Bergambacht steeds beter in het spel kwam.

Moeilijk
Opportunistisch met veel strijd en lange ballen bracht Bergambacht halverwege de eerste helft in een zeer kansrijke positie. Een lange bal werd doorgekopt en plots was daar een aanvaller die ternauwernood gestopt kon worden door Marc Koning ten kostte van een vrije trap. Geel voor Marc Koning (geen rood vanwege nog twee verdedigers). De vrije trap werd door Bergambacht echter slecht ingeschoten en leverde geen echt gevaar op. Hardinxveld had het moeilijk en kwam tot weinig echte kansen. Een kopbal van Robin Bezemer miste richting en ging voorlangs het doel van Bergambacht. Aan de andere kant was het ook Bergambacht, wat met een kopbal en een schot wederom gevaarlijk was, maar het bleef 1-0 voor Hardinxveld tot aan de rust.

Domper
In de tweede helft begon Hardinxveld tegen de wind in. Bergambacht bleef opportunistisch voetballen met lange ballen om de snelle aanvallers en verstoorde aan de andere kant de tegenaanval met veel kleine overtredingen om daarmee Hardinxveld niet in het spel te laten komen. Na een ongeveer tien minuten greep trainer Theo de Boon in en wisselde Johan Woltman, Thomas Rozenboom Bos en Aldo Tagliasacchi voor Collin de Kok, Aron Eijkelboom en Xander Peursem. Het was echter Bergambacht dat kort na deze wissels scoorde. Een steekbal op spits Pieter Meijer, die Marc Koning kansloos liet, bracht de stand in evenwicht. 1-1. Een domper voor de thuisclub zo net na het wisselen, maar er waren nog dertig minuten te spelen. Hardinxveld moest zich herpakken, maar dat werd niet makkelijk gemaakt door de warrig leidende scheidsrechter. Vele kleine overtredingen werden niet bestraft of werden tegen gefloten.

Dichtbij uitbraak
Na de drinkpauze, waar de bal voor Hardinxveld was, werd het spel begonnen met een ingooi voor Bergambacht. Het was symptomatisch helaas voor deze scheidsrechter deze middag. Het was frustrerend maar Hardinxveld liet zich er echter niet door ontmoedigen en ging door. Na een goed lopende aanval met Collin de Kok, was het Robin Bezemer die de kans had op een treffer, maar van een meter of vijf wist hij keeper van de Waals niet te passeren. Beiden teams bleven de aanval zoeken en er ontstond steeds meer ruimte. Hardinxveld was wederom dichtbij na een uitbraak, maar de bal van Collin de Kok werd net op tijd onderschept door de verdediger van Bergambacht voordat Danny van de Bout kon uithalen. Aan de andere kant hadden de Hardinxveldse verdedigers hun handen vol aan de aanvallers van Bergambacht.

Penalty
Met nog een minuut of vijf te spelen zetten Hardinxveld nogmaals aan. Danny van de Bout ontving de lange bal en behield het overzicht om de bal keurig voor te leggen op Aron Eijkelboom, maar zijn schot ging net voorlangs. De volgende lange bal van Danny van de Bout op Lex de Gier leidde een strafschop, nadat Lex de Gier onreglementair in de zestienmeter naar de grond werd gewerkt. Ondanks de protesten van Bergambacht ging de bal op de stip, maar er volgde geen kaart vanwege deze overtreding?!? Collin de Kok plaatste zich achter de bal maar keeper van der Waals wist de penalty te keren. De penalty had eigenlijk overgenomen dienen te worden omdat de keeper te vroeg van de lijn afkwam, maar ook dit ontging de scheidsrechter. In de volgende aanval kwam er een corner tot stand. Deze werd door Lex de Gier genomen en Vincent van Lopik wist deze van dichtbij binnen koppen voor de verdiende 2-1 voorsprong.

Koek nog niet op
De wedstrijd was inmiddels in blessuretijd aangekomen, maar Hardinxveld bleef druk zetten de defensie van Bergambacht. Een ingooi, op de helft van Bergambacht leidde de 3-1 in. Collin de Kok wist zich goed vrij te maken in de zestienmeter en de bal voor de voeten te plaatsen voor de inkomende Aron Eijkelboom, die de bal knalhard binnenschoot. De koek was nog niet op voor de aanwezige toeschouwers want met de laatste aanval bekroonde Hardinxveld nogmaals zichzelf. Het was Collin de Kok, die Danny van de Bout de diepte instuurde en die wederom goed het overzicht behield en de bal op de mee sprintende Lex de Gier plaatste. Deze wist met een bekeken schot zijn tweede van de middag te maken voor de 4-1 eindstand. Het was na een flitsend begin, een moeizame wedstrijd, maar de laatste tien minuten maakte uiteindelijk het verschil.

Voordeel
Met deze overwinning en uitslagen van de andere wedstrijden, verzekerde Hardinxveld zich van de tweede plaats in de competitie en heeft als hoogst genoteerde periodekampioen daardoor het voordeel dat men pas in de tweede ronde van de nacompetitie hoeft te beginnen. Voordat de nacompetitie van start gaat, zijn er eerst nog 2 competitiewedstrijden te spelen. Zaterdag 20 mei 2023 speelt Hardinxveld uit in Papendrecht tegen Drechtstreek. De week erna komt Meerkerk nog op bezoek.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld