Hardinxveld stelt teleur in wedstrijd tegen Meerkerk

MEERKERK / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Met heerlijke zonnetje met frisse wind is zaterdag 25 februari 2023 op sportpark De Burcht de wedstrijd Meerkerk – Hardinxveld begonnen. Het draaide om de koppositie van de tweede periode. Het bleef uiteindelijk een gelijkspeo, 1-1.

Een domper voor Hardinxveld en uiteraard een opsteker voor Meerkerk. (Foto v.v. Hardinxveld)

Hardinxveld begon sterk aan de wedstrijd. Een lange cross bal van Lex de Gier op Robin Peursem gaf de eerste kans na vijf minuten spelen, maar keeper Verzijl van Meerkerk pakte deze inzet. Na een kwartier spelen was het daarna Robin Peursem van links die Aldo Tagliasacchi bediende, maar wederom stond keeper Verzijl op de juiste plaats om zijn schot te verwerken tot een corner. Uit deze corner was het Robin Bezemer, die in het doelgebied geheel vrij de bal net over het doel van Meerkerk kopte. Aan de andere kant was het Meerkerk, via Milan van Dijk met een eerste mogelijkheid, maar zijn poging ging hoog over het doel van keeper Koning van Hardinxveld.

Opportunistischere spelen
Na twintig minuten was het Hardinxveld dat wel succesvol was. Goed doorzetten van Robin Peursem via links bracht de verdediging van Meerkerk in de problemen. Zijn poging werd in eerste instantie nog geblokkeerd, maar in de rebound was het Aldo Tagliasacchi die de bal hard het doel injoeg achter keeper Verzijl. 0 – 1. Na deze voorsprong ging de thuisclub opportunistischere spelen en drukte Hardinxveld daarmee terug. Meerkerk kreeg een aantal corners, maar de verdediging van Hardinxveld gaf geen krimp ondanks de langere mannen van Meerkerk. Net voor rust was het wederom spits Milan van Dijk, die op snelheid erdoorheen ging, maar deze vergiste zich in zijn actie en gaf keeper Mark Koning de mogelijkheid de bal van zijn voet af te pakken.

Opluchting
In de tweede helft duurde het even voor het spel weer op gang kwam. Het was pas na vijftien minuten voordat Hardinxveld weer gevaarlijk werd met Robin Peursem, maar hij zag zijn inzet wederom gepakt worden door keeper Verzijl. Een aantal minuten later was het wederom Hardinxveld wat via de linkerkant met Johan Woltman door kwam. Zijn voorzet kwam wederom bij Robin Peursem maar deze zag nu zijn schot voor het doel van Meerkerk heen gaan tot opluchting van het thuispubliek. Hardinxveld wisselde Robin Peursem in voor Danny van de Bout en na deze wissel kreeg Hardinxveld wederom een goeie mogelijkheid met Lex de Gier, maar ook hij zag zijn schot over het doel van Meerkerk gaan. Meerkerk had tot zo ver weinig in te brengen, maar onoplettendheid achterin bij Hardinxveld leidde wel de tegentreffer op voor de thuisclub. Via rechts kon Meerkerk eenvoudig de bal voorgeven en stond de verdediging van Hardinxveld niet goed op te letten, waardoor bij de tweede paal spits Milan van Dijk eenvoudig de bal kon binnen werken voor de 1 – 1.

Half gestopt
Met nog vijftien minuten te spelen gingen nu beiden teams proberen wederom op voorsprong te komen. Hardinxveld wisselde Thomas Rozenboom Bos voor Xander Peursem. Allereerst was daar Meerkerk met de mogelijkheid, maar tot twee keer toe werden de schoten geblokt in de verdediging van Hardinxveld. Die deed meteen wat terug en zag Danny van de Bout net de bal missen bij de tweede paal na een voorzet vanaf links. Het slotoffensief was voor Hardinxveld. Het was Danny van de Bout, die Robin Bezemer in stelling bracht op de zestienmeter van Meerkerk. Hij zag echter zijn schot half gestopt door keeper Verzijl richting het doel gaan, maar daar was de verdediger van Meerkerk net voor en op tijd, om voor Aldo Tagliasacchi, die dacht te gaan scoren, de bal uit de doelmond weg te koppen. De scheidsrechter van dienst deze middag floot daarna voor het einde van deze wedstrijd. Meerkerk was opgelucht met dit gelijke spel en Hardinxveld teleurgesteld, omdat het de kansen heeft gehad om de wedstrijd in het voordeel te beslissen en nu met dit eerste gelijkspel er niets mee op schiet om de tweede periode binnen te halen. Zaterdag 4 maart 2023 speelt Hardinxveld om 15.00 uur uit bij Ameide.