River Trotters Heren1 oppermachtig tegen Limburgse BAL

WEERT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een rit van anderhalf uur naar het Limburgse Weert stond zaterdagmiddag 25 februari 2023 op het programma voor River Trotters Heren1 selectie.  Als middenmoter draait het tweede herenteam van BAL dit seizoen als een onvoorspelbare tegenstander. Ze beschikken niet over een volledig fitte selectie en af en toe moet er versterking uit de hoogste jeugd aansluiten. Maar dat ze in Weert verenigingsbreed aardig kunnen basketballen is alom bekend, en zo heeft dit herenteam al meerdere titelkandidaten in deze competitie weten te verslaan. Het werd 61-100.

De Hardinxvelders gingen dit keer niet compleet op pad, zowel coach Jaap had een wedstrijd met zijn vaste damesteam, als een paar spelers die afwezig waren, maakte dat de spoeling met 8,5e speler vrij dun was. Een halve speler in de zin van Nick, die nog herstellende is van een enkelblessure en als “playing coach” de wedstrijd mocht begeleiden. (Archieffoto Jan Wim van Genderen)

Startende met Niek, Chris, Noel, Arco en Olvainey hadden de River Trotters maar één doel, hier niet je eer verliezen. En met die instelling werd na een 2-17 run in het voordeel van de Hardinxvelders de toon gezet in het eerste kwart. De Weertse verdediging was als een gatenkaas en ze kregen het maar niet op orde. Chris en Noel schoten met scherp, Olvainey en Arco sneden met gemak langs de trage grote mannen en Gillian was zoals gewoonlijk een maatje te sterk. Eind eerste kwart 16-36.

Moed in schoenen
Kwart twee was al besmet met beeld dat de winnaar al bekend was, waardoor het even wat slordig werd. Het scorebeeld liep wat heen en weer waardoor BAL even in een ritme leek te komen, maar het is nooit echt spannend geworden. Leron was inmiddels op stoom en herstelde de scores dankzij sterke rebounds en snelle fast breaks. 37-55 bij rust. Wellicht had BAL het gevoel dat er in de tweede helft wat in te halen viel, maar door een eerste directe driepunter van Noel, zakte de moed hen nog verder in de schoenen. 

Geoliede machine
Niek en Fabio deden een duit in de zak en kwamen tot scores, zelfs Nick piste er nog eentje in, zoals coach Jaap dat zou zeggen. Bij 49-75 na kwart drie kwam de 100 in zicht.  Het leek soms of de Limburgers het maar langs zich heen lieten waaien, of was het vanzelfsprekend de verdienste van de geoliede machine uit Hardinxveld, want zo speelde ze. Met 61-100 klonk het eindsignaal. Topscorers Chris (19), Gillian (17), Olvainey (16),Noel (14) en Arco (13). Zaterdag 4 maart 2023 staat het gedugte Arnhem Eagles uit op het programma, het team wat blijkbaar in hun huis erg lastig lijken te verslaan, ook al is er in de Wielewaal al eens gewonnen dit seizoen, vergt het wel een goede voorbereiding. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld