Hardinxveld vergeet zichzelf te belonen en verliest van Oranje Wit

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het eerste elftal van v.v. Hardinxveld speelde zaterdag 9 september 2023 de tweede bekerwedstrijd thuis tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Een zonovergoten en zeer warm sportpark aan de Sluisweg heeft gelukkig een tribune in de schaduw wat goed bezet was en de andere supporters zaten of stonden op het terras van de kantine uit de zon.De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter van Heeswijk, die omstreeks half drie het startsein gaf.

Nadat beiden teams inmiddels aan de hitte waren gewend, kwam de wedstrijd dan ook tot leven. (Foto Peter Verheijen via v.v. Hardinxveld)

Hardinxveld liet zien dat het niveau van deze “nieuwe” tegenstanders aardig aan kan en dat resulteerde in een volgende aanval waarbij Lex de Gier, Collin de Kok een mogelijkheid gaf tot een vlammend schot, maar wederom was daar keeper Harmans die de bal uit de goal ranselde. De thuisclub bleef goed combineren en het volgende moment was er een in de zestienmeter van Oranje Wit waarbij de bal op de arm van een verdediger kwam. Hardinxveld protesteerde heftig, maar scheidsrechter van Heeswijk vond het geen strafschop. De spelers waren nog aan het protesteren maar keeper Harmans bracht de bal snel in het spel op Eliass Haddouty die aan een sprint langs de lijn begon.Het had niet gerekend op de terug sprintende Lex de Gier, die met een overtreding de aanval stopte. Deze vrije bal leverde niets op en daarna was het tijd voor een verfrissende drinkpauze. Daarna nam Hardinxveld wederom het initiatief maar Lex de Gier wist zijn medespelers niet voldoende te bereiken om het gevaar door te zetten. In de volgende aanval kreeg hij iets meer ruimte en ging na het passeren van een verdediger zelf de zestienmeter in om daarna keeper Harmans door de benen te verschalken voor de verdiende 1-0. Oranje Wit probeerde hierna meteen het initiatief weer over te nemen maar het duurde tot net voor rust voor daar verandering in kwam. Na een tweede corner bleef de bal hangen in de verdediging van Hardinxveld en wist spits Bradon Könemann, de bal in het doel te koppen voor de 1-1. Kort erna kwam Hardinxveld bijna weer op voorsprong, maar het schot van Roy van ’t Hoog werd wederom gekeerd door keeper Harmans. Met een ruststand van 1-1, gingen beiden teams de kleedkamer in voor een verfrissing.

Ongehinderd
In de tweede helft waren er vijf minuten gespeeld, toen het achterin bij Oranje Wit fout ging en Aldo Tagliasacchi wist met dit buitenkansje wel raad en omspelde keeper Harmans en kon de bal eenvoudig in het doel tikken voor de 2-1. Nog geen twee minuten later was daar de 3-1 door wederom Aldo Tagliasacchi, die een uitstekende aanval met Collin de Kok, bij de eerst paal binnen tikte. Na een uur spelen haalde trainer Theo de Boon, Lex de Gier van het veld en kwam Adi Jogic in het veld. Vanwege het hitteprotocol was er na 23 minuten weer een drinkpauze voor beiden teams. Na een drinkpauze kreeg Hardinxveld wederom een mooie mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden, maar Danny van de Bout schoot te onrustig en zag de bal over het doel van Oranje Wit gaan. Het was het laatste wapenfeit van Danny van de Bout want hij werd samen met Collin de Kok gewisseld voor Owen Muller en Aron van Andel, die het laatste kwartier van de wedstrijd gingen volmaken. Na deze wissel was de coördinatie bij Hardinxveld niet geheel op orde en wist Oranje Wit hiervan meteen te profiteren door Mike Langerak, die van dichtbij kon inkopen om een voorzet. 3-2  Bij de volgende aanval van Oranje Wit was het helaas meteen weer raak. Nu was het Bradon Könemann die vrijwel ongehinderd de zestienmeter in kon gaan en zijn schot nog op de paal achter keeper Bakema zag belanden, maar daar was wederom Mike Langerak mee gelopen en die kon de bal eenvoudig in het doel knallen voor de gelijkmaker. 3-3 Kon Hardinxveld zich nog herpakken, na deze 2 tegendoelpunten, in de laatste tien minuten van de wedstrijd? De intentie was er zeker, maar na ruim 80 minuten onder deze zeer warme omstandigheden was het misschien teveel gevraagd van het team. Een lange bal vanuit de verdediging van Oranje Wit leek eenvoudig verwerkt te kunnen worden door het centrale verdedigingsduo achterin bij Hardinxveld, maar Robin de Boon kopte de bal tegen Vincent van Lopik aan en de slimme spits Brandon Könemann kon de bal eenvoudig oppikken en vanaf de middellijn alleen op keeper Bakema af. Dit was voor hem een eenvoudige kans en hij schoof dan ook de bal onder keeper Bakema door voor de 3-4.

Teleurstelling
Ondanks dat er nog vijf minuten te spelen waren kon Hardinxveld het niet meer gelijk trekken tegen een ervaren ploeg als Oranje Wit. Wat een teleurstelling voor Hardinxveld, dat zich 70 minuten de betere ploeg had getoond, maar het in de laatste 20 minuten geheel onnodig weg geeft. Een belangrijke les om mee te nemen naar de competitie toe, die over twee weken zal starten. Eerst zaterdag 16 september 2023 nog een thuiswedstrijd tegen de kampioen van de tweede klasse van vorig seizoen en dus volgende jaar in de eerste klasse spelend Papendrecht. Wederom een belangrijke graadmeter voor het team.