HKC begint seizoen met overwinning op Die Haghe

HARDINXVELD-GIESSENDAM – HKC heeft de eerste officiële wedstrijd van het korfbalseizoen ’23-’24 zaterdag 9 september 2023 met een 14-18 thuisoverwinning op Die Haghe uit Den Haag afgesloten. Na de 0-1 voorsprong voor de bezoekers had HKC tijdens het verdere verloop van de wedstrijd steeds de voorsprong en het initiatief. Overtuigend en sprankelend was het spel echter nog lang niet. Naar, zo lijkt, opnieuw een zware dames knieblessure voor ditmaal Veerle Havelaar was er niemand die na afloop zich nog om dit nog sobere spel druk kon maken en ging de aandacht terecht uit naar deze opnieuw te incasseren domper van jewelste.

Onder tropische weersomstandigheden begon HKC tegen de topclub van weleer Die Haghe aan haar debuut in de ereklasse. Ook voor de tegenstander een debuut in deze hoogste klasse op het veld. (Foto HKC)

Die Haghe is een jonge sterke en energieke ploeg welke bezig is met een opmars op de korfballadder. Gezien de aanwezige kwaliteit en ervaring begon HKC het duel wel als favoriet.

Na de 0-1 door de bezoekers was het HKC wat de lakens in het eerste kwartier wist uit te delen. De 0-1 achterstand werd omgebogen naar een 7-1 voorsprong. Het zevende HKC doelpunt een beauty uit handen van captain Danny den Dunnen. De aansluitende 2-7 kreeg Die Haghe hierna geheel cadeau. Zowel het goede aanvalsspel als de doelpuntenproductie stokte hierna geheel voor HKC. Duels werden te makkelijk verloren en ook het aantal foutieve passes namen toe. De bezoekers wisten zich weer terug te vechten in het duel. Bij een 11-8 tussenstand mochten beide teams het snikhete kunstgrasveld even verlaten voor de rust. Na rust kwam Daan Koppenol in het veld voor Danny den Dunnen en nam Veerle Havelaar de plaats over van Jiske van Brenk. Alle vier de genoemde spelers op de weg terug van blessures en wel in staat om te spelen maar nog niet de volle 60 minuten. In de tweede helft volgde een gelijkopgaande strijd met doelpunten om en om voor beide teams.

Komende zaterdag
Al snel in de tweede helft gaat met na een aanvallende actie mis met de knie van Veerle Havelaar. Gevreesd wordt voor opnieuw een kruisband blessure. Een blessure waar HKC bij de dames al zo door geteisterd wordt. In het vervolg van de tweede helft voelt Die Haghe dat er qua resultaat wellicht wat mogelijk is. HKC scoort echter steeds op de momenten dat het moet en komt uiteindelijk nooit echt in gevaar. In de slotfase vloeien de krachten en het geloof bij de bezoekers dan ook weg. HKC sluit het duel uiteindelijk met een 18-14 overwinning af. Komend weekend een uitwedstrijd in de Lier tegen Valto. Die verloor na een lang gelijk opgaande strijd afgelopen zaterdag uiteindelijk van KCC/CK Kozijnen. Ook zaterdag 16 september 2023 verkoopt Valto haar huid zo duur als mogelijk in een wedstrijd, waarin HKC opnieuw als favoriet zal beginnen maar de tegenstander absoluut niet mag en zal onderschatten.