Hardinxveld verliest ook laatste bekerwedstrijd tegen Papendrecht

HARDINXVED-GIESSENDAM – Hardinxveld speelde zaterdag 16 september 2023 zijn laatste bekerwedstrijd thuis tegen Papendrecht. Die ploeg, dit seizoen als kampioen van de 2de klasse, uitkomend in de 1ste klasse, had nog een klein kans om zich te plaatsen voor de volgende bekerronde, maar was wel afhankelijk van de andere poulewedstrijd.

Hardinxveld kon Papendrecht zaterdag niet de baas. Komend weekend start de competitie en kan de selectie van Theo de Boon aan de bak. (Foto v.v. Hardinxveld)

Hardinxveld speelde in de vertrouwde opstelling met uitzondering van Jesper Buist, die afwezig was. Voor hem speelde Owen Muller. Ook speelde Justin Kraaijeveld in plaats van Aschwin Bakema zoals afgesproken. Bij Papendrecht speelt Norichio Nieveld, een oud prof voetballer met meer dan 200 wedstrijden achter z’n naam, dus voor de equipe van Hardinxveld weer een zeer goede tegenstander om zich te meten.

Geel
Na het fluitsignaal van arbiter Masman was de eerst aanval van Papendrecht met hun snelle linksback, waarbij de verdediging van Hardinxveld tijdig kon ingrijpen. De eerste aanval van de thuisclub werd nog afgeslagen, maar bij de tweede aanval was het wel meteen raak. Lex de Gier werd diep gestuurd en die liet de verdediging van Papendrecht zijn hielen zien en ronde de aanval beheerst af door doelman Rijntjes kansloos te laten. 1-0 De voorsprong was echter van korte duur want vijf minuten later lag de gelijkmaker al in het doel van Hardinxveld. Het was Lorenzo van Wijk die de aanval van Papendrecht keurig afronden met een kopbal. 1-1. Daarna herpakte Hardinxveld zich goed en gaf het weinig weg aan Papendrecht. Het enige echte gevaar van de gasten uit Papendrecht kwam door vrije schoppen die heel gemakkelijke werd gegeven door arbiter Masman, die hiermee enigszins zijn stempel op de wedstrijd probeerde te drukken met ook twee gele kaarten in een korte periode. In de laatste tien minuten voor de rust drong Hardinxveld weer aan en maakte het Papendrecht lastig. Een schot van Lex de Gier mist kracht, maar daarna was het Roy van’t Hoog die zijn schot gepareerd ziet worden door doelman Rijntjes en de afvallende bal werd door Aldo Taliasacchi ingeschoten, maar de verdediging van Papendrecht had daar nog een voetje tussen en werd het niet meer dan een corner. In de volgende aanval was het wederom Roy van’t Hoog die nu een goed voorzet gaf op de inkomende Owen Muller, maar deze zag de bal ook gestopt worden door doelman Rijntjes, die erna verzorgd moest worden omdat de bal op z’n edele delen was gekomen. Ruststand was dan ook 1-1.

Tekst gaat verder onder foto.

Uitgelezen kans
In de tweede helft probeerde Hardinxveld weer meteen de druk op Papendrecht te zetten, maar na een corner was de omschakeling van Papendrecht razendsnel en was het Rick Molenaar die de aanval beheerst afrondde. 1-2 voor de gasten uit Papendrecht wat enigszins tegen de verhouding was. Hardinxveld herpakte zich wederom en kreeg het voldoende mogelijkheden. Een vrije trap van Collin de Kok ging nog ruim over, maar erna was het Aldo Tagliasacchi en Roy van’t Hoog die de gelijkmaker probeerde te maken, maar daar stond doelman Rijntjes wederom in de weg, net zoals voor rust. Aan de andere kant moest Hardinxveld ook uitkijken voor de snelle uitvallen van Papendrecht. Keeper Justin Kraaijeveld redde knap op een inzet van Jarden van Ek. Hardinxveld kreeg met nog een kwartier te spelen een uitgelezen kans om de gelijkmaker binnen te schieten. Na een overtreding op Johan Woltman kreeg Hardinxveld een strafschop, maar deze werd door Aldo Tagliasacchi onnauwkeurig ingeschoten en ook de rebound was voor de uitstekende doelman Rijntjes. Ondanks deze misser bleef Hardinxveld aandringen, maar had het geluk niet aan de zijde. Sander de Boon was er nog het dichtsbij, maar zag zijn kopbal na een corner op de lat uiteenspatten. Papendrecht schakelde na deze gemiste kopbal razendsnel om en counterde naar het doel van Hardinxveld. Het was Donovan Stewart die de 1-3 liet aantekenen voor Papendrecht. Hardinxveld was wederom verslagen en wist in de laatste minuten van de wedstrijd er geen verandering meer in te brengen. Papendrecht won de wedstrijd van Hardinxveld en mocht daarvoor doelman Rijntjes, hartelijk voor bedanken, want deze doelman was net zoals zijn collega’s in de voorafgaande wedstrijden in de beker, de voornaamste sta in de weg voor Hardinxveld. Het team van Hardinxveld kan zich nu opmaken voor de competitie in de 2de klasse, waar het aanstaande zaterdag thuis aan gaat beginnen tegen W.S.C uit Waalwijk. Aftrap is om 14.30 uur.