Volleybalteam OKK’70 Heren1 klaar voor start competitie

TILBURG / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Voor OKK’70 Heren1 stond zaterdag 16 september 2023 het laatste voorbereidingstoernooi op het programma. De mannen namen het die dag in Tilburg op tegen drie Brabantse ploegen. De dag begon gelijk met een klapper tegen Hands Up heren1, de nummer vijf uit de tweede divisie van afgelopen seizoen. In de voorbereiding is er één keer eerder tegen een tweede divisieteam gespeeld, waar onder lastige omstandigheden nipt werd verloren.

De mannen waren er zaterdag op gebrand om deze keer wel te laten zien dat ze niet onder doen voor een tweede divisieteam. (Foto OKK’70)

De eerste set werd scherp begonnen, waar veel aanvalsgeweld bij aan te pas kwam. Door de hoge dreiging van de middenaanvallers Jesse Maasland en Jonathan Heijting kregen de buitenaanvallers grote kansen om te scoren bij de ontregelde verdediging van de tegenstander. De eerste set werd vrij overtuigend gewonnen door de Hardinxveldse ploeg met een setstand van 25-20. De tweede set kwam de ervaring van Hands Up meer om de hoek kijken en kreeg OKK’70 het lastig met bekeken geplaatste ballen. Echter was libero Stan den Ouden niet van plan aan om hier aan mee te werken. Hands Up kreeg het simpelweg niet voor elkaar om de bal zomaar op de grond te krijgen, waardoor ook deze set met een eindstand van 25-23 in het voordeel van OKK’70 beslist werd. Een 2-0 winst tegen een tweede divisieteam uit de bovenste regionen was hiermee een feit.

Verzorgd spel
In de tweede wedstrijd stond voor het eerst in de voorbereiding een team uit de eigen competitie aan de andere kant van het net. Volley Tilburg is voorgaand jaar op de tiende plaats in de derde divisie geëindigd. Met het vertrouwen na de overwinning op Hands Up vlogen de mannen uit de startblokken. Het was al snel duidelijk dat Volley Tilburg weinig had in te brengen tegen het Hardinxveldse servicegeweld. Nadat Michel en Martijn de Bruijn klaar waren met serveren stond er al een 15-3 (!) voorsprong op het scorebord. Deze set werd met verzorgd spel uitgespeeld, met een eindstand van 25-10 tot gevolg. De tweede set was nagenoeg een kopie van de eerste. Met iets meer slordigheden in het spel van OKK’70 eindigde deze set met een stand van 25-14 in het voordeel van de Hardinxveldse mannen.