Hardinxveld verliest van Ameide in thuiswedstrijd

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het eerste van Hardinxveld heeft zaterdagmiddag 7 mei 2022 op hun sportcomplex aan de Sluisweg verloren van Ameide. Hardinxveld is als titelkandidaat, ondanks een man meer in de tweede helft, lelijk ten onder gegaan in de thuiswedstrijd tegen het lager geklasseerde Ameide. Het werd 1-2. 

Verlies voor Hardinxveld. Er werd gespeeld tegen Ameide en helaas niet gewonnen. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Met twee punten uit de laatste drie wedstrijden tegen teams uit de onderste helft van de ranglijst heeft de ploeg van trainer Richard den Ouden de ambities verre van waar kunnen maken.

Chaotisch
Midweeks speelde Hardinxveld het restant uit van de gestaakte wedstrijd bij Lekkerkerk. Met nog 23 minuten te spelen mocht Hardinxveld tegen tien man beginnen met een strafschop. Bij de eerdere stand van 3-3 pareerde de thuisdoelman de elfmetertrap van Robin Peursem. In een chaotisch offensief lukte het Hardinxveld niet om die stand in de korte tijd alsnog van het bord te krijgen, ondanks dat ook de doelman van Lekkerkerk nog uit het veld werd gezonden.

Duw- en trekwerk
Hardinxveld leek zich zaterdag in de opening van de thuiswedstrijd tegen Ameide te revancheren voor dat teleurstellende resultaat. Binnen enkele minuten trok Johan Woltman de bal gevaarlijk voor het doel van Ameide en liet Hardinxveldspits Robin Peursem de open kans liggen. Even later opende Hardinxveld wel de score. Op aangeven van Robin de Kok kapte broer Collin de Kok zich vrij en schoot diagonaal de 1-0 binnen. Een tegenvaller was daarna het al vroeg geblesseerd uitvallen van verdediger Christian Verschoor. Halverwege de eerste helft wisten de bezoekers terug te komen in de wedstrijd, toen uit een voorzet Stef van Dieren de 1-1 binnen kopte. Op slag van rust kwamen de bezoekers met tien man te staan, nadat Ameidenaar René van Middelkoop wel zwaar werd gestraft voor zijn duw- en trekwerk in een duel met Lex de Gier.

Kostbare punten
Ook bij deze gelegenheid hielp het overtal Hardinxveld niet om beter in de wedstrijd te komen. Ameidedoelman Ruud de Groot hield zijn ploeg in de wedstrijd met reddingen op schoten van Robin Peursem en Robin de Kok. Met een spitsenwissel waarbij Aldo Tagliasacchi niet naast maar in plaats van Robin Peursem werd gebracht, kreeg Hardinxveld de fysiek sterke verdediging van Ameide niet echt aan het wankelen. Met veel combinatiespel tegen een soort handbalverdediging die Ameide optrok, wist Hardinxveld ook geen opening meer te vinden. Daarmee eindigde het duel in een voor Hardinxveld uitermate teleurstellende nederlaag en kon Ameide in de strijd om handhaving hele kostbare punten bijschrijven.

Midweekse wedstrijd
Dinsdag 10 mei 2022 speelt Hardinxveld in het midweekse competitieprogramma thuis tegen middenmoter Dilettant. De aanvang aan de Sluisweg is dan om 20.15 uur. Zaterdag 14 mei 2022 wacht Hardinxveld vervolgens om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen DFC in Dordrecht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld