Hardinxveld verslaat Meerkerk met 3-0

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een goede prestatie zaterdagmiddag 4 juni 2022 van het eerste van v.v. Hardinxveld. Op eigen veld won het team van Meerkerk met 3-0. In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen boekte Hardinxveld in de thuiswedstrijd tegen Meerkerk een verdiende overwinning. 

De inzet was voor beide subtoppers de derde plaats in de eindstand, goed voor een vervangende periodetitel achter de kampioenskandidaten Alblasserdam en De Alblas. Maar beide teams waren voor die plek drie ook nog eens afhankelijk van het resultaat van naaste concurrent Streefkerk. (Foto’s Richard van Hoek / HG24)

Ondanks de winstpartij van Hardinxveld tegen Meerkerk, leverde dat toch niet het gewenste resultaat op. Al tijdens het duel werd duidelijk dat Streefkerk afkoerste op een ruime zege en daarmee dat derde en laatste ticket voor de nacompetitie bemachtigde. 

In evenwicht
Hardinxveld liet direct zien met overtuiging de wedstrijd aan te gaan. Uit een aanval die in de derde minuut werd ingeleid door Lex de Gier, schoof Collin de Kok de bal voor het doel. Het was Johan Woltman die het afmaakte en bracht Hardinxveld vroeg met 1-0 aan de leiding. Uit een corner kopte Sander de Boon vervolgens tegen de lat en stopte een Meerkerkverdediger daarna de poging af van Robin Peursem. Meerkerk kreeg geleidelijk wat meer vat op de wedstrijd. Dat bracht de wedstrijd in evenwicht en van beide kanten leverde dat verder niet echt uitgespeelde kansen op voor de pauze.

Tekst gaat verder onder foto. 
(Foto Richard van Hoek / HG24)

Geen energie
In de beginfase van de tweede helft breidde Hardinxveld de voorsprong wel uit. Een niet al te gevaarlijk schot van de Collin de Kok liet Meerkerkdoelman Jannes van Sinderen los en daarvan profiteerde Robin Peursem in de rebound met de 2-0 voor Hardinxveld. Kort daarna waren de rollen omgedraaid, toen Robin Peursem uit een voorzet de bal voor het doel van Meerkerk liet lopen en Collin de Kok in de uiterste hoek de 3-0 binnen kon schuiven. Daarmee was het een half uur voor het einde zo goed als beslist en had Meerkerk niet meer de energie om terug te komen in de wedstrijd.

Vierde
Hardinxveld liet nog een kans liggen toen invaller Aron Eijkelboom alleen door kon naar het doel en niet zelfzuchtig de bal aflegde op Johan Woltman, waarna een Meerkerkverdediger alsnog kon ingrijpen. Tot het eindsignaal van de al op leeftijd nog prima leidende arbiter Kant bleef het zo bij de 3-0 voor Hardinxveld. Door een 5-0 overwinning van Streefkerk op het al uitgespeelde DFC restte voor Hardinxveld, dat voor de competitie als kampioenskandidaat werd getipt, na een wisselvallig seizoen een teleurstellende vierde plaats in de eindrangschikking. Het perspectief voor Hardinxveld is nu een volgend seizoen opnieuw in de derde klasse, dan onder de technische leiding van oud Hardinxvelder en ervaren trainer-coach Theo de Boon.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld