Hardinxveld wint eenvoudig van Everstein

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na het gelijke spel van vorige week, was het zaterdag 29 april 2023 zaak voor Hardinxveld om de winst te pakken tegen Everstein en om daarmee de tweede plaats te consolideren achter de aanstaande kampioen de Alblas. Het werd zaterdagmiddag op het sportcomplex aan de Sluisweg 2-0.

Onder wederom voldoende belangstelling en een heerlijke omstandigheden begonnen beiden teams aan de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd was het meteen de thuisclub die het spelbeeld bepaalde. (Foto Richard van Hoek / HG24)

De equipe van trainer Theo de Boon moest het echter wel doen zonder aanvoerder Vincent van Lopik en Robin Bezemer, die beiden geschorst zijn en spits Robin Peursem die geblesseerd is. Echter de breedte van de selectie waarborgt voldoende kwaliteit om dit op te vangen. Via de linkerkant was het Lex de Gier die goed doorging en de bal voor het doel bracht en via Aldo Tagliasacchi, de bal bij Aron Eijkelboom terecht kwam, die ondanks drie keer een schotpoging niet voorbij doelman de Keijzer van SC Everstein kwam.

Met punt rust in
Na goed twintig minuten was het dan eindelijk wel zover. Nu via de rechterkant waar Danny van de Bout met een goede individuele actie voorbij zijn tegenstander ging en de bal strak voor het doel bracht op de inlopende Lex de Gier, die de bal simpel binnen tikte voor de 1-0. Hardinxveld bleef daarna goed combineren en had het overwicht over Everstein wat nauwelijks enig gevaar wist te stichten. Een reeks van mogelijkheden en kleine kansjes ontstonden voor het doel van Everstein. Aldo Tagliasacchi had teveel tijd nodig om een kans af te ronden en had een strafschop moeten krijgen na vasthouden in de zestien meter, maar de scheidsrechter Bracht zag van 40 meter afstand er geen overtreding in. Lex de Gier schoot van afstand, maar zag zijn inzetten naast het doel gaan en Thomas Rozenboom Bos wist ook niet keeper De Keijzer te verschalken met zijn pogingen en daarmee ging Hardinxveld met een 1-0 voorsprong de rust in.

Onnauwkeurig
In de tweede helft liet Everstein meer zien dan in de eerste helft en kwam een aantal keren gevaarlijkere door, maar de verdediging van Hardinxveld kwam niet echt in de problemen. Een aantal corners van Everstein werd vakkundig verdedigd en keeper Marc Koning hoefde niet of nauwelijks in actie te komen. Hardinxveld voerde het tempo op, maar was onnauwkeurig rondom de zestienmeter. Aron Eijkelboom werd gewisseld en Jack van de Meijden kwam ervoor hem in. Na een half uur spelen in de tweede helft was het uiteindelijk wel raak. Een snelle en lange bal op Lex de Gier, die de verdediger van Everstein zijn hielen zien en ronde de aanval keurig af met zijn tweede goal van de middag. 2-0.

Debuut
Kort erna had Danny van de Bout, de derde goal moeten maken, maar helaas was hij niet zelfzuchtig genoeg en stranden deze aanval in de mêlee van benen van de verdediging van Everstein. Met nog een kleine tien minuten op de klok, werd Jesper Buist gewisseld voor Jander Siereveld (O19), die daarmee zijn debuut maakte in het eerste team. Hardinxveld zette nog aan om het verschil groter te maken, maar de scherpte ontbrak. Een vrijschop van Johan Woltman belandde in de muur en na een corner, was het een kopbal van Xander Peursem, die nog fantastisch werd gereed door keeper de Keijzer van SC Everstein. Het bleef dus 2-0, een Hardinxveld boekte daarmee een simpele overwinning en heeft nu drie punten voorsprong op nummer 3 Meerkerk. Volgende week is er geen competitieprogramma en zal de volgende wedstrijd over twee weken, zaterdag 13 mei 2023, thuis tegen Bergambacht zijn.