River Trotters Heren1 domineren eerste halve finalewedstrijd

HOOFDDORP / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De eerste halve finalewedstrijd in en tegen BV Hoofddorp is zaterdag 29 april 2023 dominant gewonnen door River Trotters Heren1. Een heuse mentale tik deelden de Hardinxveldse spelers uit door de thuisspelende ploeg onder de zestig punten te houden.

Zaterdagavond was in sporthal Koning Willem Alexander de tip-off tussen de beide halve finalisten. (Foto River Trotters)

River Trotters Heren1 begon met de vertrouwde basisopstelling en had zich tactisch goed voorbereid op het schutters geweld waar BV Hoofddorp om bekend stond. De druk op de spelverdelers lag aan beide kanten erg hoog, maar de Hardinxvelders kwamen via de forwards aanvallend beter uit de eerste minuten waardoor er al snel een gaatje werd geslagen wat eigenlijk niet meer uit handen werd gegeven. Dankzij een zeer stabiele verdediging en goed uitgespeelde breaks liep beetje bij beetje de voorsprong verder uit naar 9-21 eind eerste kwart.

Aanvallende acties
Kwart twee liep qua score beeld gelijkwaardig, terwijl de voorsprong van een tien punten dus in stand bleef, Olvainey Mercera liet zijn “play-off” modus gelden en geen enkele verdediger had een antwoord op zijn aanvallende acties. Met een stand van 30-40 bij rust was het wel nog steeds een wedstrijd.

Volhardend en klasse
Kwart drie kwam de selectie heel stabiel uit de rust dankzij onder andere routinier Chris den Boer die zijn scherpschuttersgeweer uit de kast had getrokken. Een wankel Hoofddorp liet zich van hun stuk brengen en koos eerder voor frustratie en onhandige foutenlast, dan het aanpassen van een spelstrategie. De River Trotters toonde zich volhardend en met klasse waarmee de voorsprong verder uitliep naar een dominerende 41-66 stand dankzij een prachtige buzzer beater van wederom den Boer.

Overspannen thuisploeg
De laatste periode denderde de Hardinxveldse trein door met scores, terwijl de thuisploeg verder ontspoorde. Leron Esajas was aan beide kanten van het veld enorm waardevol in de rebounds, en vulde zijn scorekaart ook nog verder in deze fase. Met een overspannen thuisploeg en een terechte winnaar kwam de wedstrijd bij 59-86 tot een einde. Een gezonde marge om komend weekend in eigen huis de plek in de grote finale zaterdag 13 mei 2023 veilig te stellen. Maar bij basketbal zijn de wonderen de wereld nog niet uit en is er altijd een kans op het omslaan van het tij. Zaterdag 6 mei 2023 wordt de return in eigen huis gespeeld om 16.00 uur.