HKC begint zaalseizoen in KL2 met uitzege op TOP(A)

ARNEMUIDEN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – HKC heeft tijdens de seizoensouverture zaterdag 12 november 2022 in Arnemuiden op bezoek bij TOP de eerste overwinning van het zaalseizoen in de KL2 weten te behalen. In een spannend duel, waarin beide teams direct een goed niveau wisten te behalen, trok HKC uiteindelijk met 22-24 aan het langste eind.

Het werd een zwaarbevochten overwinning op een sterk TOP. (Foto H. van Kekerix)

Met een medisch fitte selectie vertrok HKC voor het openingsduel in de KL2 richting Arnemuiden, in de provincie Zeeland.

Spelersinfo
Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg kozen voor een basisachttal met hierin de vrouwen Fenna Zwang, Mabel Havelaar, Jitte van Brenk en Jiske Janssen, en de mannen  Jop Brouwer, Mark Klop, Eliza Roest en captain Danny den Dunnen. Veerle Havelaar, Sanne Langendoen en de weer herstelde maar nog niet geheel wedstrijdfitte Merijn Sevenhuijsen begonnen de wedstrijd vanaf de bank. TOP (A) op het veld uitkomend in de ereklasse, het hoogte niveau van Nederland, kan dit zaalseizoen weer een beroep doen op Jeanine Marijs welke terug is na een zwangerschap. Ook Emmelie Bouwens en Anita de Ridder zijn na blessureleed weer hersteld en fit. Voor TOP betekent dit, zonder de andere vrouwen tekort te doen, een enorme kwaliteitsimpuls. Deze drie dames beginnen ook in de basisopstelling van de tegenstander.

Met nadeel rust in
Beide teams schoten uit de startblokken wat resulteerde in elf doelpunten in de eerste vijf minuten van het duel; 5-6. Daarna stokte de productie van beide teams wat en volgde een fase waarin de doelpunten meer schaars waren. HKC leek de overhand in het duel te nemen maar TOP kwam onder leiding van een sterk spelende Jurriaan Bouwens weer helemaal in de wedstrijd. Met een ruststand van 13-12 in het voordeel van de thuisploeg zochten beide ploegen de kleedkamer op voor de rust.

Spannend en ongewis
In het begin van de tweede helft was er direct een goede fase voor HKC om de 13-12 ruststand om te buigen naar een 13-15 voorsprong. In deze tweede helft ging het weer in grote getale meegereisde Hardinxveldse publiek ook als negende man achter de ploeg staan. Deze steun hielp het team om tegenstander TOP in het verdere verloop van de wedstrijd van zich af te houden. Tot de laatste minuten van de wedstrijd bleef het duel wel spannend en de uitslag ongewis. De sterke bank van HKC met goede invalbeurten voor Veerle Havelaar en Sanne Langendoen hielpen om de overwinning te pakken. Sanne Langendoen toonde zich andermaal een supersub voor het team en schoot de belangrijke laatste treffers voor HKC binnen.

Tegenstander komende zaterdag
Zaterdag 19 november 2022 staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. DSC uit Eindhoven, één van de topfavorieten in de KL2, is dan de tegenstander in sporthal Het Dok. Met een klinkende 29-17 thuisoverwinning op Tempo onderstreepte DSC andermaal deze status. In de laatste drie onderlinge ontmoetingen bleken HKC en DSC sterk aan elkaar gewaagd. HKC hoopt op een spannende en spectaculaire onderlinge strijd.
De wedstrijd, onder leiding staat van arbiters Ronald Buis en Jeffrey Miechels, begint om 16.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld