HKC blijft na wedstrijd op Sportpark Zegersloot ongeslagen aan kop

ALPHEN AAN DE RIJN / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Met winst keerde het eerste team van korfbalclub HKC zaterdag 24 september 2022 terug uit Alphen aan de Rijn. Op sportpark Zegersloot werd met 13-20 gewonnen van korfbalvereniging Tempo. HKC blijft als promovendus in de hoofdklasse op het veld dus nog steeds zonder puntverlies.

De wedstrijd tussen de tot zaterdag ongeslagen koplopers Tempo1-HKC1 in de hoofklasse B. De partij eindigde in het voordeel van HKC. (Foto HKC)

Tekst gaat onder video verder.
Een overzicht van de doelpunten. (Video HKC)

Na een druilige dag met veel neerslag klaarde het aan het einde van de middag gelukkig op in Alphen aan de Rijn en was het herfstweer geen stoorzender voor een mooi korfbalduel tussen de twee favorieten voor de eerste plaats in de poule. Ondanks de uitgebreide promotieregeling wilden beide ploegen deze onderlinge ontmoeting graag met winst afsluiten.

Aan elkaar gewaagd
HKC begon goed aan het duel en door doelpunten van Mark Klop en Eliza Roest kwam de ploeg al snel op een 0-2 voorsprong. Tempo is een ploeg met veel kwaliteiten en ervaring. De thuisploeg liet zich niet snel van de wijs brengen en was zowel fysiek als verbaal sterk. Na de vroege voorsprong voor HKC stond Tempo bij 3-3 ook alweer op gelijke hoogte. De gehele eerste helft bleken beide teams aan elkaar gewaagd en is het stuivertje wisselen om de voorsprong in het duel. Smet op de eerste helft was het geblesseerd uitvallen van Merijn Sevenhuysen na een onderling duel met directe tegenstander Edwin van der Weijde. De op de bank begonnen Jop Brouwer kwam hem vervangen en leverde een zeer sterke invalbeurt. Bij een 9-8 ruststand in het voordeel van de thuisploeg mochten beide teams, in een wedstrijd die nog volledig open lag, de kleedkamer opzoeken voor de rust. Voor coaches Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg zaak om vooral aanvallend de puntjes op de i te zetten. Voor HKC was er ruimte voor verbetering.

Taaie opponent
Na een matige start van de tweede helft, waarin HKC de bal tot tweemaal toe snel verspeelde, kwam HKC aanvallend tot beter spel en daardoor ook tot betere doelpogingen. Na de gelijkmaker van HKC op 9-9 kwam Tempo op 10-9 nog éénmaal op een voorsprong in de wedstrijd. HKC trok het duel steeds meer naar zich toe, maar vergat het lichte overwicht in eerste instantie ook tot uiting te brengen op het scorebord. Tempo toonde zich, gesteund door een fanatiek en in ruime getalen opgekomen publiek, een taaie en veerkrachtige opponent en kwam na een achterstand van 4 doelpunten op 11-15 op 13-15 weer terug in het duel.

Breekpunt
De 13-17 uit een ontvangen strafworp na het bestraffen van een herhaalde overtreding op Eliza Roest was het breekpunt in de wedstrijd. Tempo knakte definitief en HKC speelde de wedstrijd gedisciplineerd uit. Het slotakkoord met twee doelpunten van Jop Brouwer en het laatste doelpunt in de wedstrijd door Mark Klop brachten de 13-20 einduitslag op het scorebord. Een prima overwinning op een sterke tegenstander die in de zaal ook in de Korfbal League 2 tegenstander is van HKC. Tempo scoorde de tweede helft maar vier keer, terwijl HKC de meegereisde supporters twaalf maal liet juichen.

Wedstrijden
Woensdagavond 28 september 2022 speelt HKC al weer. Thuis in Boven-Hardinxveld is Fiks, drie weken na de eerdere ontmoeting in Oegstgeest, om 20.30uur opnieuw de tegenstander. Komende zaterdag 1 oktober 2022 is er ook een thuiswedstrijd. De Meervogels uit Zoetermeer is dan de tegenstander.