HKC deelt na inhaalrace punten met Valto

DE LIER / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Na de winst in het openingsduel tegen Die Haghe heeft HKC zaterdag 16 september 2023 de punten moeten delen met Valto. Lang speelde HKC in De Lier een verloren wedstrijd, maar op karakter vocht HKC zich terug in het duel en sleepte uiteindelijk nog een gelijkspel uit het vuur.

Door het verrassende verlies van KCC/CK Kozijnen tegen Die Haghe bezet HKC met drie winstpunten voorlopig de koppositie in de poule. (Foto H. van Kekerix / HKC)

Ondanks de voorbereiding van coaches Ekelmans en Kamsteeg welke hadden gehamerd op de wapens en schotkracht van de thuisploeg begon HKC slecht en ongemotiveerd aan de wedstrijd. Binnen no time keek HKC dan ook tegen een 7-1 achterstand aan.

Schotpercentage
Valto was feller en agressiever in de duels en pakte veel aanvallende rebounds waardoor er aanvallend herhaald kon worden. Daarbij gaf de HKC verdediging te veel ruimte aan de schutters van de thuisploeg die hier dankbaar gebruik van maakten. HKC toonde zich van een matige kant maar zeker ook de credits voor Valto die in de eerste helft een indrukwekkend schotpercentage behaalde. Na een voor HKC zeer matige eerste helft, waarbij Jop Brouwer al in de eerste helft captain Danny den Dunnen kwam vervangen werd met een 15-9 achterstand de kleedkamer opgezocht voor de rust.

Tekst gaat verder onder foto.
(Foto H. van Kekerix / HKC)

Gelijkspel afdwingen
Na de rust een beter HKC wat onder aanvoering van het mannenkwartet Mark Klop, Eliza Roest, Merijn Sevenhuysen en Jop Brouwer op zoek ging naar eerherstel. Tegenstander Valto zelf kon de uitstekende eerste helft mede door de opgevoerde verdedigende druk vanuit HKC zelf geen vervolg. maar bleef vechten en toonde de absolute wil een resultaat te behalen. HKC kroop echter puntje voor puntje dichterbij en met name Mark Klop was hierbij productief. Op 20-20 was de stand weer gelijk en leek HKC met nog bijna 7 minuten op de klok het duel definitief te gaan keren. Valto had echter andere plannen en bracht de stand op 22-20 en het thuispubliek opnieuw in extase. In de laatste bijna vijf minuut scoorde de thuisploeg daarna niet meer en wist HKC met nog twee tegendoelpunten een gelijkspel af te dwingen.