Vriendenschaar boekt eenvoudige overwining op DVS’69

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In een thuiswedstrijd tegen DVS’69 was het eerste team van de Hardinxveldse korfbalvereniging Vriendenschaar zaterdag 16 september 2023 duidelijk de betere ploeg. Het team verzuimde overwicht in de score tot uitdrukking te brengen.

Hier doet Vriendenschaar-speler Daan Kamsteeg een doelpoging. (Foto Vriendenschaar)

De start van het selectieteam was uitstekend, met snel gevarieerd aanvalsspel werd de tegenstander uit Hendrik-Ido-Ambacht meteen onder druk gezet. Binnen tien minuten werd acht maal door de korf geschoten, waarvan viermaal door de gedreven aanvoerder Christian Brouwer. DVS’69 kon daar slechts twee korfpunten tegenover zetten, zodat de stand na tien minuten 8-2 was.

Vervelende tactiek
De Ambachters gingen vanaf dat moment hun tactiek aanpassen. Met extreem achterverdedigen en het drukken van het tempo probeerden ze Vriendenschaar uit hun spel halen en dat had succes. De Hardinxvelders hadden moeite om met deze vervelende tactiek van hun tegenstanders om te gaan. Aanvallend kon DVS’69 met hun vertragende spel en het neerzetten van een goede rebound ook met regelmaat de korf vinden en dat team kwam daardoor dichterbij de groenzwarte thuisploeg, die in de volgende twintig minuten van de eerste helft nog maar drie maal tot scoren kwamen. De ruststand kwam met 11-8. Trainer Dennis Plantinga van Vriendenschaar kon in de rust zijn ploeg wijzen op het veldoverwicht dat echter nog wel in scores moest worden uitgedrukt.

Verzuimd
De tweede helft begon voortvarend voor Vriendenschaar. Het eerste schot van Patrick Noordzij was raak en na de vakwisseling schoot ook Christian Brouwer zijn eerste schot door de korf. Enkele minuten later scoorde Anne Timmer haar derde korfpunt en had met de stand van 14-8 Vriendenschaar de wedstrijd weer onder controle. Echter opnieuw verzuimde de thuisploeg de wedstrijd te beslissen. De vele goede schotkansen werden niet benut en met opportuun aanvalsspel wisten de gasten halverwege de tweede helft toch weer terug te komen naar 14-12. Trainer Plantinga greep in en bracht Julian Voorwinden in de ploeg die binnen enkele minuten tweemaal raak schoot en de voorsprong naar 16-12 bracht.

Komende weekend
In de laatste tien minuten bleef de voorsprong intact. Na 20-16 schoten Marijn Bakema en Daan Kamsteeg de eindstand naar 22-18, waarmee Vriendenschaar haar tweede verwinning op rij behaalde en nu de koppositie heeft. Zaterdag 23 september 2023 speelt Vriendenschaar om 16.00 uur in Dordrecht tegen Movado, dat met 19-15 van Korbatjo heeft gewonnen.