HKC maakt zaterdagavond kans op promotie naar korfballeague

door Peter Donk
PAPENDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – “We staan als club aan de vooravond van een historische dag, een nieuwe finale waarin we tegen Dalto spelen om promotie naar de korfballeague. Wat een prestatie van de selectie, club, supporters en iedereen die zijn best doet voor HKC”, stelt korfbalvereniging HKC vrijdagmiddag 7 april 2023, kort voor de belangrijke wedstrijd. Zaterdagavond 8 april 2023 kan HKC uit Boven-Hardinxveld in Papendrecht promoveren naar de korfballeague. Om 19.00 uur begint de KL2 finale Dalto-HKC in de hal van PKC.

In de PKC-hal moet het zaterdagavond zwart-wit kleuren. Voor de HKC-supporters geldt deze de dresscode. (Archieffoto Richard van Hoek / HG24)

Bijzonder
Wat een bizarre club zijn we toch. Wat een energie komt er vrij in Boven Hardinxveld. Altijd hebben we met elkaar gestreden en dat voelt super. Het is geen toeval meer, dat we in de Play-off finale staan. We hebben een steengoede selectie, we zijn een topvereniging, de club gaat als één geheel de strijd aan, we komen met respect voor tegenstanders aan de start, maar niet meer met ontzag, want wij zijn HKC. Wij knallen er onbevangen in en laten zien waartoe wij in staat zijn! Kom maar op”, schrijft voorzitter Frank Kamsteeg van HKC aan zijn leden, “Laten we volop genieten van deze momenten, want bijzonder is het. Wij allemaal zijn de club en wij gaan laten zien dat er in Nederland ook een dorpje is dat het op z’n eigenwijze wijze aanpakt. Als één zwart-wit geheel, onvoorwaardelijk, verbonden en strijdend!”

Friet en snacks
Om in de stemming te komen, heeft HKC hun aanhang uitgenodigd om vanaf 15.00 uur het terras en de HKC-kantine te komen. Jonge kinderen kunnen genieten van glitters en worden geschminkt. Tussen 16.00 – 17.30 kan er onbeperkt friet en snacks worden gegeten (volwassenen betalen € 4,– p.p., kinderen € 2,50 p.p.)

Bussen
Om 17.00 uur wordt de selectie van HKC uitgezwaaid en maken de teamleden zich klaar voor vertrek om 17.30 uur. Om 17.45 uur vertrekt een viertal supportersbussen naar Papendrecht, waar om 19.00 uur dus wordt gefloten voor het begin van de finalewedstrijd. Om 21.15 rijden de bussen weer terug naar Boven-Hardinxveld. Vanaf 21.30 uur wordt tot middernacht een feest gehouden in de HKC-kantine, bij winst of verlies. De muziek wordt verzorgd door LSV en The Blender Act.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld