HKC wint na sterke tweede helft van CKV Fiks

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het eerste team van korfbalvereniging HKC heef woensdagavond 28 september het midweekse duel tegen CKV Fiks uit Oegstgeest met een 22-15 winst afgesloten. Na een zwakke eerste helft, waar beide ploegen met een 6-5 ruststand de kleedkamers opzochten, schakelde HKC in deel twee een tandje bij. Een sterk middendeel van deze tweede helft was voldoende om afstand te nemen van de tegenstander.

Drieënhalve week na de openingswedstrijd van deze competitie bij CKV Fiks in Oegstgeest troffen beide teams elkaar alweer voor de return. De oorspronkelijke datum van deze wedstrijd, en eerste return van de veldcompetitie, stond gepland op zaterdag 29 oktober ’22. Omdat zowel CKV Fiks als HKC in de zaal in de Korfbal League 2 zullen gaan uitkomen die zaterdag 12 november 2022 van start gaat, was deze wedstrijd verplaatst naar een doordeweeks duel. (Foto HKC)

De weergoden waren HKC opnieuw gunstig gezind en in tegenstelling tot eerdere weersverwachtingen kon de wedstrijd onder prima weersomstandigheden worden gespeeld. De woensdagavond had opvallend veel toeschouwers naar Boven-Hardinxveld getrokken en ook de livestream met gemiddeld steeds bijna 300 livekijkers werd goed bezocht.

Goede aanvallen
Het fysiek en via de techniek aanwezige publiek kon in het eerste bedrijf helaas niet getrakteerd worden op goed en sprankelend korfbal. De 0-1 van CKV Fiks en het snelle antwoord van HKC door middel van een raak afstandsschot van Mabel Havelaar zorgden nog wel voor een veelbelovende start van het duel. Het vervolg van de eerste helft was echter stroperig. HKC bracht te weinig intensiteit in de duels en het afrondingspercentage was laag. CKV Fiks koos opnieuw als verdedigende tactiek om de eerste bal achter te blijven. In de beginfase van de wedstrijd had met name het tweede aanvalsvak van HKC moeite met deze spelopvatting om tot goede aanvallen te komen. In de achtste minuut van het duel de 2-1 door Jitte Janssen en de eerste voorsprong van HKC. Na deze voorsprong nam CKV Fiks het initiatief over qua scores en kwam steeds tot 1 tot 2 doelpunten voor in het duel. Aan het einde van de eerste helft een eindsprintje van de thuisploeg, waardoor HKC aan de gunstige kant van de score met een magere 6-5 de kleedkamer kon opzoeken.

Fraaie acties
HKC coaches Kamsteeg en Ekelmans hadden de onderbreking halverwege duidelijk goed gebruikt. In deel twee een beduidend beter HKC ten opzichte van de eerste helft. Het tempo werd opgeschroefd en HKC bracht veel meer power in de duels. CKV Fiks kon deze versnelling in eerste instantie nog prima pareren. Na tien minuten in de tweede helft hadden beiden teams al vijf keer gescoord en gaf het scorebord een 11-10 tussenstand aan. Tussen minuut tien en twintig volgde de beste fase van de thuisploeg en nam HKC ook snel afstand van de tegenstander. Tien minuten na de 11-10 stond het scorebord op 19-13 en was het duel in het voordeel van HKC beslist. HKC liet het publiek genieten van fraaie acties en mooie scores. Sanne Langendoen mocht in de laatste fase van de wedstrijd nog zijn opwachting maken en beloonde deze invalbeurt met een knap doelpunt. Bij een 22-15 einduitslag floten arbiters de heer Albert Klingenberg en de heer Jan Willem Keizer voor de laatste keer.

Aan kop
Zaterdag 1 oktober 2022 staat opnieuw een thuiswedstrijd voor HKC. De Meervogels uit Zoetermeer zal om 15.30 uur de volgende tegenstander zijn aan de Tiendweg in Boven-Hardinxveld. Aan HKC zaak om het spel van de tweede helft in de wedstrijd tegen De Meervogels een goed vervolg te geven. Tempo verloor op woensdagavond 28 september 2022 toch enigszins verassend in Westbroek bij DOS (W) met 15-14. HKC gaat daardoor na vier gespeelde wedstrijden met een voorsprong van vier punten op de achtervolgers DOS (W), Tempo, DeetosSnel en CKV Fiks met allen vier punten fier aan kop van de ranglijst in de Hoofdklasse B.