Honderd ondernemers krijgen onterecht Tozo-uitkering

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Tijdens de coronacrisis hielp de overheid ondernemers onder andere met een tijdelijk inkomen, de zogeheten Tozo-uitkering. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 100 ondernemers in de Drechtsteden deze uitkering onterecht hebben gekregen. Met hen wil de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) een betalingsregeling treffen.

De SDD keerde deze tijdelijke uitkering uit aan zelfstandige ondernemers in de Drechtsteden, die door de coronamaatregelen in financiële problemen raakten. (Stockfoto)

Peter Heijkoop (CDA), voorzitter Gemeenschappelijke Regeling Sociaal Drechtsteden: “De SDD heeft hen op verschillende manieren benaderd, telefonisch, schriftelijk en via e-mail, om met elkaar tot een oplossing te komen. Dat is op tot heden helaas niet gelukt. Ik roep deze ondernemers dan ook op contact op te nemen. De sociale dienst zoekt graag naar een oplossing in plaats van een gerechtelijk deurwaarders traject in te zetten. Dat willen we echt voorkomen, we willen ze daarbij helpen.” Het grootste deel van de ontvangers heeft dit inmiddels terugbetaald of is dit aan het terugbetalen.

Lastige tijden
Ben je één van de ondernemers die onterecht een Tozo-uitkering ontving en nog geen actieve betalingsregeling heeft, dan verzoekt de SDD je contact op te nemen. De mogelijkheden daarvoor staan hier online. “In de Drechtsteden willen we dat iedereen een zelfstandig en volwaardig leven kan leiden. Daar waar dat (tijdelijk) niet lukt helpt de Sociale Dienst Drechtsteden die mogelijkheden te vergroten. De huidige energiecrisis en de koopkrachtdaling zorgen ook voor lastige en onzekere tijden voor inwoners en ondernemers”, zegt Heijkoop.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld