Huis3 wil laatste week van juni knallen voor KWF

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Er is al veel geld opgehaald door Stichting Huis3 onder het motto ‘Heel Hardinxveld Helpt het KWF’. Daarvoor zijn de afgelopen tijd verschillende acties gevoerd. In de laatste week van juni 2022 wordt het project afgesloten met een soort Glazen Huis. In Huis3, een keet waar telkens drie mensen zijn opgesloten gedurende één week. Doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF. Het startsein wordt vrijdag 24 juni 2022 om 19.00 uur gegeven en gaat de deur van Huis3 dicht.

Dit zijn de mensen die zich voor meerdere dagen laten opsluiten in Huis3 met staand v.l.n.r. Esther Bot, Ilona Meerkerk en Mark aan de Wiel. Onder Ben Moen en Marien de Hek. (Foto Stichting Huis3) 

Om 18.45 uur zijn er zeker twee sprekers. Wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie) van de gemeente Hardinxveld-Giessendam en Kim Putters, plaatsgenoot / oud-directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) en aankomend voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER). Ilona, Mark en Esther laten zich als eerste opsluiten die avond. Dagelijks om 10.00 uur en 22.oo uur is er een Huis3 Journaal op het Youtube-kanaal vanuit Huis3. Er worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan ochtendgymnastiek, bingo en een high tea. Ook gaan mensen verschillende uitdagingen aan. Dat kan sportief zijn, maar ook mentaal. De uitdagingen mogen mensen zelf insturen. Bijna dagelijks wordt actie gevoerd en dat gebeurt ook deze laatste week. Hier online is het programma te volgen.
 
Slotdag
Vrijdag 1 juli 2022 wordt een speciale dag. Vandaag is er om 10:00 uur en 18:00 uur is er een live journaal vanuit Huis3. Voor iedereen is er de mogelijkheid om cheques in te leveren. Zo kan op de laatste dag het eindbedrag nog een flinke boost worden gegeven. Er is ochtendgymnastiek voor alle leeftijden. Rekken, strekken en een boel gezelligheid bij Huis3. Heel Hardinxveld Healthy! Tijdens de lunch komen zo’n vijftig kinderen. Er worden 25 kinderen van Rehobothschool en 25 kinderen van de Wilhelminaschool uitgenodigd om op het plein voor Huis3 te komen lunchen. Om 15.00 uur gaat de ‘Schaar in dat Haar3’. Het afgelopen jaar liet een aantal kinderen hun haar groeien. Nu gaat de schaar er in. Rond 17.00 uur is er een Rad van Avontuur met heel veel mooie prijzen. Om 19.00 uur komt iedereen weer uit Huis3. Het gaat dan om Marien, Ben en Esther en volgen er korte toespraken. Nadat de bewoners uit Huis3 zijn wordt om 19.30 uur de totale opbrengst van de actie bekendgemaakt en is er muziek. 
 
Financieel steunen
Het streefbedrag was € 133.000,–. Inmiddels zit de organisatie al ver boven dit bedrag. Maandag 13 juni 2022 stond de teller op € 142.874,–. Wie de actie van Stichting Huis3 vanaf afstand wil steunen, kan geld overmaken naar Stichting Huis3 – Heel Hardinxveld Helpt het KWF, rekeningnummer: NL43RABO03673356 62. Of contact opnemen voor bijvoorbeeld het overhandigen van een cheque met Huis3-penningmeester Frans Moen, e-mailadres: fhmoen@xs4all.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld