Inloopavond bestemmingsplan Buitendams 45 wekt interesse

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – De ontwikkelaar-aannemer, een stedenbouwkundige, de architect… ze waren er allemaal woensdagavond 28 september 2022 op de inloopavond in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Daar kon worden kennisgemaakt met het bouwplan dat bekend staat als Buitendams 45, de voorgenomen bouw van een appartementencomplex bestaande uit 50 woningen aan de zijde van de rivier de Giessen. 

Tussen 18.00 – 20.00 uur konden belangstellenden kijken naar de plannen in de raadzaal van het gemeentehuis. Die interesse was er meteen al aan het begin van de avond. (Foto Peter Donk / HG24)

In het centrum moet het appartementencomplex komen met als doelgroep ouderen. Het gaat om de locatie waar voorheen onder andere het postkantoor was gevestigd, een kerk en schoenenwinkel Sluimer. Wie meer wilde weten, kon de aanwezige betrokkenen aanspreken onder wie de ontwikkelaar van aannemer BM van Houwelingen. Ook waren er ambtenaren van de gemeente Hardinxveld-Giessendam aanwezig. 

Tekst gaat verder onder foto.
Vooralsnog wordt de interesse gepeild en daarna gaat de papierenmolen lopen. De bouw van het appartementencomplex wordt eind 2023 / begin 2024 verwacht. (Foto onder Peter Donk / HG24)

Het complex komt in het centrum van het dorp met aan de overzijde van het water winkelcentrum De Giessenhof. Op de informatieve inloopavond over het ruimtelijke initiatief konden naast vragen aan de direct betrokkenen van de bouw ook vragen aan betrokken ambtenaren van de gemeente Hardinxveld-Giessendam worden gesteld. Vooral potentieel geïnteresseerden waren in de raadzaal aanwezig. Weinigen uit de buurt van waar het complex moet komen. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Ontwikkelaar en bouwer BM van Houwelingen kon woensdagavond, in dit stadium, nog geen prijzen noemen. Belangstellenden, die op de hoogte wilden blijven, konden een formulier invullen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld