Inschrijving Fietsmolentocht Alblasserwaard geopend

BLESKENSGRAAF / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Via Fietsmolentocht.nl is de inschrijving voor de jaarlijkse Rotary Fietsmolentocht van start gegaan. De opbrengst van deze editie, die op zaterdag 22 april 2023 wordt verreden, gaat naar het Leontienhuis, dat hulp biedt bij herstel van eetstoornissen. Initiatiefnemer van het huis en wielerlegende Leontien Zijlaard-Van Moorsel zal zelf het startschot geven van de Fietsmolentocht. Start en finish van alle afstanden is bij Zuivelfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf.

Dit initiatief van Leontien Zijlaard-Van Moorsel is toegankelijk voor iedereen die wil werken aan het herstel van een eetstoornis. Zij had daar in het verleden ook mee te kampen. Daarnaast is zij natuurlijk bekend als begaafd wielrenster. Ze werd vier keer Olympisch kampioene, negen keer wereldkampioene, twee keer winnares van de Tour de France, 39 keer Nederlands kampioene en ze is houdster van het werelduurrecord. (Foto Robert Peek Fotografie)

In 2019, de laatste keer dat de tocht georganiseerd werd, trapten honderden deelnemers mee en werd € 13.500,– bij elkaar gefietst voor het Odensehuis in Papendrecht. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Leontienhuis. Ook deze achtste editie volgt zo precies mogelijk het parcours van de beroemde Molentocht op de schaats; door de Alblasserwaard en langs de molens van Kinderdijk.

Inschrijven
De Fietsmolentocht, die door de Rotary Club Alblasserwaard en Rotary Club Noord en Merwede georganiseerd wordt, kent drie afstanden: 15, 35 en 70 kilometers. Opstappen kan vanaf 09.00 uur. Het startschot voor de eerste deelnemers zal door Leontien Zijlaard-Van Moorsel gegeven worden. Deelname is in principe gratis, maar een donatie voor het Leontienhuis bij inschrijving wordt vanzelfsprekend erg op prijs gesteld. Inschrijven kan hier online. Op deze site is ook meer informatie te vinden, onder andere over de routes. De tocht is het uitgelezen moment om stil te staan bij al het moois dat de polder te bieden heeft. Rotary Club Alblasserwaard en Rotary Club Noord en Merwede zijn clubs waarvan de leden met elkaar onderdeel uitmaken van een wereldwijd netwerk van mensen die graag iets terug willen doen voor de samenleving vanuit hun professie, kennis, ervaring of betrokkenheid bij die samenleving. De Fietsmolentocht is één van de activiteiten.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld