OKK ’70 Dames1 mist eerste kans op kampioenschap

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In een bomvolle sporthal De Wielewaal heeft het eerste damesteam van volleybalvereniging OKK ’70 de eerste kans op het kampioenschap helaas gemist. Met een half fitte selectie kwam het team tekort tegen de nummer 2 Atak uit Waspik.

De hele week in de aanloop naar de kampioenswedstrijd had het team al te kampen met zieken. Alle hoekspelers (passer/lopers en diagonalen) waren geveld door de griep. Toch wisten alle elf de meiden zich naar de sporthal te slepen om de kampioenswedstrijd in eigen huis mee te maken. (Foto Brian Cleton)

In de eerste set bleek al dat Atak een andere selectie tot haar beschikking had dan tijdens de heenwedstrijd. Twee goede aanvullingen zorgden voor een tegenstander van formaat. Blokkerend en verdedigen hadden de groenen geen antwoord op het aanvalsgeweld van de Oekraïns international. Met 22-25 leek het nog wel alsof er nog ruimte voor verbetering was.

Beperkte wisselmogelijkheden
In set twee werd het nog niet beter. OKK 70 stond passend onder druk en kwam maar moeilijk tot scoren. Dit kwam mede door de sterk verdedigende libero aan de overkant. Met de beperkte wisselmogelijkheden kon ook in deze set geen vuist gemaakt worden. 20-25. Dit terwijl er 2 sets nodig waren voor het kampioenschap.

Zinderend slot
De derde set moest dan het tij gekeerd worden om deze avond nog kampioen te worden. Met meer druk in de service moest het makkelijker worden om te blokkeren en te verdedigen. Dit lukte aardig. OKK pakte een voorsprong en maakte zich op voor een zinderend slot van de set. Helaas was het toch weer Atak dat aan het langste eind trok en met 26-28 een eind maakte aan Hardinxveldse hoop op een feestavond.

Domper
In set vier was alle energie op die de meiden nog in de zieke lijven hadden en werd een formaliteit. Een 0-4 verlies in eigen huis was een domper. Gelukkig is de marge ruim genoeg om tot een tweede (en als het moet derde) kans te komen.

Komend weekend
Zaterdag 1 april 2023, aanvang 14.45 uur, heeft OKK Dames1 nog altijd genoeg aan twee sets om kampioen te worden. Gelukkig heeft het team een dermate grote voorsprong in de competitie opgebouwd dat het een herkansing krijgt. In en tegen Sliedrecht moet het gebeuren. Bij twee gewonnen sets mag het team van trainer/coach Roy Kroon zich kampioen noemen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld