Inwoners dienen bijna vijftig voorstellen in voor zitbankje

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Aan de oproep ‘Meer bankjes in ons dorp’ (februari 2022) is volgens de gemeente Hardinxveld-Giessendam goed gehoor gegeven. Er kwamen 47 voorstellen binnen voor een bankje. De gemeente onderzoekt of het mogelijk is om op de voorgestelde plekken een bankje te plaatsen.

Boerman zittend op zijn ‘eigen bank’. Er zijn ‘slechts’ twaalf nieuwe bankjes beschikbaar. “Eventueel kunnen enkele bestaande bankjes een nieuwe locatie krijgen. Daar waar de gemeente geen eigenaar is van de grond (veelal buiten de bebouwde kom) worden waar mogelijk afspraken gemaakt met de eigenaren”, bericht de gemeente dinsdag 10 mei 2022.

Wethouder Theo Boerman is blij met het groot aantal voorstellen voor de bankjes. Boerman: “Alle indieners hartelijk bedankt! Wat een mooie samenwerking tussen inwoners en gemeente. De bankjes zijn een welkome aanvulling op de al bestaande bankjes in ons dorp. Geniet van het uitzicht zou ik zeggen.” Gezien het grote aantal neemt het onderzoek meer tijd in beslag dan verwacht. “We houden u op de hoogte van het proces. En natuurlijk hoort u van de gemeente als we weten welke locaties geschikt zijn”, aldus Boerman.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld