Jom Hasjoa herdenking in dijksynagoge

SLIEDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – De 27e van de Joodse maand Nisan is de dag van de herdenking van de Sjoa, de vernietiging van zes miljoen Europese Joden tijdens de Tweede WO. De Joodse herdenking van slachtoffers van de Jodenvervolging tijdens die oorlog én de herdenking van de opstand van het Getto van Warschau. Je bent maandag 17 april 2023 welkom in de Dijksynagoge om mee te herdenken, met een persoonlijk getuigenis, het oplezen van de namen door burgemeester Jan de Vries (CDA) van Sliedrecht en Dirk Heijkoop (CDA) van Hardinxveld-Giessendam, opdat hun nagedachtenis niet verloren gaat. Aanvang: 20.00 uur, zaal open: 19.30 uur. 

Jom HaZikaron laSjoa ve-laG’voera (יום השואה) is de herdenking van de moord op zes miljoen Europese joden. Burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) vorig jaar tijdens het noemen van de namen van de in Sliedrecht geboren en de in Hardinxveld-Giessendam gevangen genomen en tijdens de Sjoa vermoorde joden. (Archieffoto Hans van der Aa / HG24)

Dit jaar is de gastspreker mevrouw Céline Bos, dochter van Raymonde Bos-van Hegten, directe nazaat van een van oprichters van de Sliedrechtse synagoge in 1845 (Van Hechten) met een bijzondere familiegeschiedenis. Muzikale omlijsting wordt dit jaar verzorgd door het Carmel Duo, Freek van Driest en Doron Peper. Reserveren gewenst: info@dijksynagoge.nl of bel met tel. 06-10978191.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld