Komend najaar groencompensatie bij appartementen aan Stationsstraat

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Dit najaar wordt er groen aangebracht bij het woonhuis voor dementerende mensen inclusief vijftien appartementen op de oude locatie Giessenschool. Die toezegging deed wethouder Arjan Meerkerk (SGP) van Openbare Ruimte donderdagavond 21 maart 2024 na vragen van het raadslid Peter de Roover (ChristenUnie). 

Wethouder Meerkerk beantwoordt hier de vraag van De Roover. (Foto Peter Donk / HG24)

In de media verscheen begin februari dat de bouw in het voorjaar gaat worden opgeleverd. “Wanneer je langs deze locatie komt kan wel geconstateerd worden dat de bouw in een eindfase zit. Echter kunnen wij nog niet constateren dat de groen compensatie al is gerealiseerd evenals de extra groencompensatie vanuit de aannemer in de vorm van 6 extra bomen zoals vastgesteld is in het debat & besluit van 25 november 2021”, stelde De Roover.

Toezegging
De Roover vertelde dat zijn partij wenst aan de voorkant graag bij betrokken te blijven. Ze vroegen de wethouder daarom of hij de groencompensatie kan garanderen als de oplevering van het project een feit is. Meerkerk deed die belofte dat de afspraak zoals destijds is gemaakt, wordt nagekomen. De herplanting zal niet plaats vinden vóór oplevering van dit project aangezien het plantseizoen voor bomen voorbij is. Om die reden zal de planting plaats vinden in het najaar. Dat was wat betreft de ChristenUnie akkoord.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld