Komende weken prachtige thema’s bij het Geheugenkabinet in bibliotheek AanZet

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Bibliotheek AanZet aan Pietersweer 34 heeft iedere eerste maandag van de maand een bijeenkomst de werkgroep Geheugenkabinet, tussen van 15.00 – 16.00 uur. De thema’s nemen bezoekers mee in herinneringen door middel van foto’s, film of boeken. Soms ook in taal/dialect. Deelname is gratis. 

Het Geheugenkabinet is een plaats in de bibliotheek voor iedereen die meer wil weten over het geheugen. Voor mensen met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie én de mensen in hun directe omgeving. (Archieffoto Peter Donk / HG24)

Mantelzorgers, andere verzorgenden of geïnteresseerden kunnen hier terecht voor meer informatie of materialen om mee aan de slag te gaan. Boeken, folders, dvd’s en spelmateriaal. Materialen met informatie of spelletjes en films om samen herinneringen op te halen. Het is allemaal te leen. Rondom het Geheugenkabinet vinden er regelmatig spreekuren, themabijeenkomsten, film- en fotomiddagen plaats.

De agenda tot en met de zomer ziet er als volgt uit:

  • Maandag 3 april 2023: Het is de start van een maand die helemaal in het teken staat van het koningshuis. Video’s worden bekeken, er wordt een quiz gespeeld én oranje tompoezen gegeten. Een mooi begin van een maand met de oranjesfeer. 
  • Maandag 1 mei 2023: WIe kent het niet… Op hoop van zegen, Ja zuster, nee zuster, Swiebertje, de fanfare van Bert Haanstra. Deze middag genieten ze met elkaar van nostalgische televisie. Een feest van herkenning. 
  • Maandag 5 juni 2023: Deze middag gaan ze tijdens hun maandelijkse nostalgische uurtje weer terug in de tijd. Veel ambachten en beroepen zijn uit het straatbeeld verdwenen. Ze gaan herinneringen ophalen aan de hand van film, foto’s en oude materialen.
  • Maandag 4 juli 2023: Tijdens het maandelijkse nostalgische uurtje gaan de deelnemers luisteren naar liedjes van vroeger. Van Willeke Alberti tot Liesbeth List of Frans Halsema. En wil je meezingen? Dat kan! Kom langs en geniet mee!
  • Maandag 7 augustus 2023: De deelnemer gaan deze middag terug in de tijd aan de hand van bekende boeken van vroeger. Pietje Bell, Dick Trom, Rozemarijntje… Wie kent ze niet? Ook krijgen ze tips om te blijven genieten van lezen en boeken. Grootletterboeken, luisterboeken of e-books. 

Tijden dit uurtje elke eerste maandagmiddag van de maand kun je in de bibliotheek terecht met vragen over het geheugen of dementie. Een deskundige professional kan je adviseren of zo nodig doorverwijzen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld