Korfballers HKC verslaan nipt eerste team Sporting Delta

DORDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Op het sportcomplex aan de Gravelingensingel in Dordrecht pakte het korfbalteam van HKC zaterdagmiddag 22 april 2023 de winst. Tegenstander was bij de eerste veldkorfbalwedstrijd Sporting Delta, dat met 19-20 werd verslagen door de vereniging uit Boven-Hardinxveld.

De wedstrijd werd zaterdag aan het eind van de middag gespeeld. (Foto Richard van Hoek / HG24)

Tegenstander Sporting Delta had in Dordrecht de gehele tweede helft zicht op een resultaat maar bleef net als in de eerdere ontmoeting voor de zaal in Boven-Hardinxveld met lege handen achter. Een sensatie bleef hiermee voor Sporting Delta voor de tweede maal in de onderlinge ontmoetingen dit seizoen uit. Door het verlies van runner-up Tempo nestelt HKC zich met de winst steviger aan kop in de Hoofdklasse B.

Twee weken na de gewonnen finale in de KL2 stond voor HKC het vervolg van de veldcompetitie op het programma. Tegenstander het in de zaal eveneens goed presterende Sporting Delta wat na het behaalde kampioenschap in de overgangsklasse promoveert naar de zaal Hoofdklasse. Met slechts 1 training op het veld in de benen na een periode van korte rust stond voor HKC de Drechtsteden derby op het programma. Na de intense laatste weken in de zaal een groot contrast. Een andere ondergrond, regenachtige omstandigheden, geen supportersbussen en (te) ontspannen koppies. Danny den Dunnen speelde in verband met een lichte blessure deze wedstrijd niet. Sporting Delta voelde goed aan dat er wellicht wat te halen zal vallen tegen dit HKC en ging er vol inzet en passie tegenaan. De thuisploeg nam in de eerste helft dan ook steeds een voorsprong en dwong HKC tot achtervolgen. Aan het einde van de eerste helft kon HKC het initiatief overnemen en liep het direct uit naar een voorsprong van vier doelpunten. Mike Oudshoorn bepaalde uiteindelijk de ruststand op 9-12.

Initiatief
Waar HKC dacht de tweede helft op basis van het overwicht aan kwaliteit rustig uit te kunnen spelen had tegenstander Sporting Delta heel andere plannen. Al snel trok Delta de stand gelijk en ging ook het toch in ruime getalen opgekomen thuispubliek zich roeren. HKC bleef de gehele tweede helft dan wel het initiatief houden in de scores maar kon Sporting Delta nooit van zich af laten glijden. Op 19-20 kreeg Sporting Delta nog kansen op de misschien wel verdiende gelijkmaker en puntendeling. Het doelpunt viel voor de thuisploeg echter niet. Zo boekte HKC bij de hervatting van de competitie een eerste nipte overwinning. Nummer twee van de ranglijst ging met vrij ruime cijfers onderuit tegen DeetosSnel. HKC staat nu fier aan kop in de hoofdklasse B met 3 punten voorsprong op Tempo. Ditzelfde Tempo is na een korfbalvrije periode op zaterdag 13 mei 2023 de eerstvolgende tegenstander in Boven-Hardinxveld.