Vriendenschaar teleurgesteld en opgelucht na puntdeling

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de eerste veldkorfbalwedstrijd na het zaalseizoen heeft (mede)koploper Vriendenschaar zaterdag 22 april 2023 genoegen moeten nemen met één punt. Zowel in de eerste  helft als in de tweede helft begon het team van de Sluisweg prima, maar daarna werd verzuimd deze thuiswedstrijd tegen Tjoba te beslissen en werd uiteindelijk in de laatste seconden van de wedstrijd een teleurstellend gelijkspel gehaald gezien het overwicht in de wedstrijd.

Omdat concurrent Tilburg won, staat Vriendenschaar nu met één punt op de tweede plaats samen met Merwede in deze spannende eerste klas, waarbij het verschil tussen nummer één en nummer zeven slechts vier punten is. (Archieffoto Wim v.d. Pijl / Vriendenschaar)

Vriendenschaar begon goed, de eerste schoten van Christian Brouwer en Julian Voorwinden waren meteen raak, en na een tegenscore schoten Lieke Brouwer en nogmaals Christian Brouwer hun ploeg na 7 minuten naar een 4-1 voorsprong. Maar daar stokte het, het 2e aanvalsvak verzuimde om de voorsprong uit te breiden. Schutters Marijn Bakema en Patrick Noordzij wisten hun vele schoten niet de juiste richting te geven en het overwicht te verzilveren. Tegenstander Tjoba bleef wel regelmatig scoren en kwamen eerst naast Vriendenschaar en daarna erover heen. Alleen Julian Voorwinden bleef in het 1e aanvalsvak nog scoren , maar dat+ kon niet voorkomen dat de Zeeuwen uitliepen naar een ruststand van 6-9.

Beter schotpercentage
In de tweede helft begon Vriendenschaar opnieuw met raak schieten. Patrick Noordzij, die veel kon herhalen door de prima reboundkracht van Daan Kamsteeg ( in de ploeg gekomen voor Martijn Bakema, die een offday had), schoot drie keer raak en Julian Voorwinden twee keer, waardoor de achterstand binnen zeven minuten was omgezet naar een 11-9 voorsprong. Maar ook in de tweede helft verzuimde het thuisspelende Vriendenschaar de voorsprong uit te bouwen en kon Tjoba weer aanhaken. Het werd daardoor een spannende tweede helft met wisselende kansen. Vriendenschaar had veel meer schotpogingen dan Tjoba, die echter een veel beter schotpercentage had. Hoewel het automatiseringsteam wel steeds een voorsprong nam, kon het niet voorkomen dat de Zeeuwen steeds terug kwamen. Via 13-13 , 14-14 en 15-15 nam Tjoba in de slotfase zelfs een 15-16 voorsprong.

Even rust
Trainersduo Jacob/Berrevoets brachten in de laatste minuten Marijn Bakema nog in de aanval, wat een gouden greep was, want met nog luttele seconden te spelen schoot hij de gelijkmaker nog binnen, waarmee de eindstand 16-16 werd. De coaches waren enerzijds opgelucht, maar daarnaast ook teleurgesteld dat het betere Vriendenschaar de wedstrijd niet had kunnen winnen. Na een tweeweekse rustperiode speelt Vriendenschaar zaterdag 13 mei 2023 de uitwedstrijd tegen Kinderdijk dat twee punten minder heeft.