Kringloop De Circel verrast zorginstelling met voorzieningen

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het was dinsdag 10 mei 2022 een feestelijke dag voor zorginstelling Judith Leysterhof in Boven-Hardinxveld. Die dag kon zowel een fietslabyrint als een daaraan te koppelen beweegtrainer in gebruik worden genomen. Twee voorzieningen die het leven van de bewoners een heel stuk kunnen veraangenamen en die mogelijk zijn gemaakt door een royale sponsoring door kringloop De Cirkel.

Dankzij de inzet van de Stichting Vrienden van Tiendwaert (met rechts secretaris Arie van Noordenne) én Judith Leysterhof hebben verschillende organisaties geld beschikbaar gesteld voor enkele zeer nuttige voorzieningen, die al langer tijd op het verlanglijstje van de instelling stonden. Dat zijn een fietslabyrint en een beweegtrainer.

Dergelijke voorzieningen zijn van groot belang voor de bewoners, die door een handicap of beperking niet over de mogelijkheid beschikken om veel te lopen of anderszins te bewegen. Een fietslabyrint is een uit een beeldschermen en een computer bestaande eenheid, waarin veel fietsroutes uit Nederland en daarbuiten zijn opgenomen.

Financiering
Daaronder zijn ook routes in de directe omgeving en bovendien kunnen er plaatselijke en regionale routes worden toegevoegd. Door zo’n labyrint te koppelen aan een beweegtrainer kunnen de gebruikers echte fietstochten nabootsen. Voor de financiering van deze voorzieningen heeft de Stichting Vrienden een beroep gedaan op een royale sponsorgift van de Kringloop De Cirkel. Daarnaast is de opbrengst van de rommelmarkt van de Judith Leysterhof eraan besteed.

Direct uitgeprobeerd
Met behulp van de beweegtrainer en labyrint kunnen de bewoners denkbeeldige fietstochten nabootsen, terwijl ze binnenskamers hun dagelijkse oefeningen voor benen en armen doen. Zo maken dan een bijna-echte fietstocht, compleet met omgevingsgeluiden, alsof er langs de rivier wordt gefietst, langs wuivende rietkragen of een weiland vol loeiende koeien. Op die manier wordt een stukje levensplezier gerealiseerd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst waar naast bewoners en verzorgers ook vertegenwoordigers van Kringloop De Cirkel en de Stichting Vrienden aanwezig waren, werd de apparatuur direct uitgeprobeerd, nadat eerst was genoten van koffie met gebak.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld