Raad wordt bijgepraat over ondermijning en kan deelnemen aan escaperoom

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De gemeente Hardinxveld-Giessendam houdt donderdag 12 mei 2022 een openbare raadsvergadering. Tussen 19.00 – 19.30 uur is De Ontmoeting. Inwoners krijgen dan de gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie vragen te stellen aan raadsleden, ambtenaren, burgemeester en wethouders.

De raadsleden worden donderdagavond onder meer geïnformeerd over ondermijning. (Archieffoto Peter Donk / HG24)

Spreekrecht
Uiteraard is er daarna spreekrecht voor het publiek, van 19.30 – 19.45 uur. Dat biedt de gelegenheid om in te spreken over een onderwerp naar keuze. Iedere inspreker kan vijf minuten spreken over een onderwerp naar keuze. Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht, geef dit dan uiterlijk donderdag 12 mei 2022 voor 15.30 uur door aan de griffie, tel. 14 0184 of per e-mail: griffie@hardinxveld-giessendam.nl

Ondermijning
Na een schorsing van een kwartier volgt donderdagavond om 20.00 uur een presentatie over ondermijning inclusief escaperoom. Tijdens deze bijeenkomst maken de raadsleden nader kennis met het Team Veiligheid en zijn taken. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op het thema ‘Ondermijning’. Externe experts van het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) en het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team (ROBT) verzorgen een voorlichting over dit thema en wat zij daar in kunnen betekenen. Voor en na de presentatie heeft de gemeenteraad de gelegenheid om deel te nemen aan een escaperoom, waarin allerlei aspecten van ondermijning aan bod komen. De raadsbijeenkomst is ook rechtstreeks hier online te volgen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld