Leden statenfractie ChristenUnie-SGP brengen bezoek aan bouwlocatie De Rokerij

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Lijsttrekker namens de gecombineerde fractie van ChristenUnie-SGP bij de provinciale statenverkiezingen half maart 2023 Nico de Jager (SGP) en de nummer twee op de lijst Gerard van de Breevaart (SGP), overigens allebei nu al actief in de Provinciale Staten van Zuid Holland als respectievelijk fractievoorzitter en statenlid, brachten woensdagmiddag 8 februari 2023 een bezoek aan Hardinxveld-Giessendam.

De groep bezocht de nieuwe woningen en appartementen en kreeg uitleg van ontwikkelaar en bouwer Blokland Bouwpartners met v.l.n.r. raadslid Cees Lock, Gerard Kentie van Blokland Bouwpartners, fractievoorzitter Arie van den Berg, lijsttrekker Nico de Jager, wethouder Arjan Meerkerk, directeur-eigenaar Arie Blokland van Blokland Bouwpartners en statenlid Gerard van de Breevaart. (Foto Peter Donk / HG24)

Tekst gaat verder onder foto.

Lijsttrekker namens de gecombineerde fractie van ChristenUnie-SGP bij de provinciale statenverkiezingen woensdag 15 maart 2023 Nico de Jager (SGP) en de nummer twee op de lijst Gerard van de Breevaart (SGP) in één van de woningen in aanbouw. (Foto Peter Donk / HG24)

Samen met twee leden van de SGP-gemeenteraadsfractie van Hardinxveld-Giessendam, fractievoorzitter Arie van den Berg en raadslid Cees Lock en wethouder Arjan Meerkerk (SGP) brachten de statenleden in het kader van de komende verkiezingen een bezoek aan de woonlocatie in aanbouw De Rokerij in Boven-Hardinxveld. Later gingen ze ook nog langs bij scheepsbouwer Holland Shipyards. 

Woningbouw
Na een hartelijk ontvangst op de bouwplaats, waar vragen konden worden gesteld door de bestuurders aan de ontwikkelaars over de bouw, de betrokkenheid van de omgeving en het verloop van het proces, gingen de veiligheidshelmen op voor een uitgebreide rondleiding door de verschillende huizen en appartementen. De prijzen van de woningen liggen tussen een bedrag van € 245.000,– voor een rijtjeswoning tot een groot appartement in één van de drie woontorens ter waarde van € 1.200.000,–. Alle woningen op de locatie waren in korte tijd verkocht. Zo’n 85 procent aan inwoners van Hardinxveld-Giessendam, die gaan verhuizen naar de nieuwe locatie, ongeveer tien procent is verkocht aan oud-inwoners die weer in (Boven-)Hardinxveld komen wonen en zo’n vijf procent aan mensen, die niet eerder Hardinxveld-Giessendam als hun woonplaats hadden. De huizen in het duurdere segment waren als eerste verkocht. Blokland lichtte toe dat het proces voor deze ‘inbreilocatie’ vlot is verlopen, dat tekeningen na overleg met omwonenden zijn aangepast en de huizen extra zijn geïsoleerd in verband met omgevingsgeluid van onder meer scheepswerven. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Uitzicht
Je moest geen last van hoogtevrees hebben, want de gasten kregen een rondleiding van de parkeergarage tot boven op het dak van één van de appartementencomplexen. Via de tijdelijke soms steile trapjes naar een andere etage en lopend over de planken van de aangelegde bouwsteiger rond de wooncomplexen kregen de bestuurders een inkijkje in de appartementen en het uitzicht van grote hoogte. Gekeken wordt op de rivier, waarbij één van de mooiste huizen kijkt op de splitsing van de Boven- en Beneden-Merwede. Het moet mooi wonen worden op deze plaatst. In wat de parkeergarage onder één van de woonappartementen, waar straks plaats is voor zo’n zeventig auto’s, worden momenteel de bouwmaterialen opgeslagen. Door vroegtijdig in te kopen (zoals pannen, warmtepompen e.d.) denkt Blokland Bouwpartners (vanwege trage levering van bouwproducten door schaarste aan grondstoffen) door te kunnen bouwen. Rond de zomer moet de bouw al flink zijn gevorderd. De groep werd later rondgeleid in de nieuwbouwwoningen op de begane grond, van de wat goedkopere tot duurdere huizen in deze sector.

Tekst gaat verder onder tweet.

Namen
Of de wijk de naam De Rokerij houdt, was bij wethouder Meerkerk nog niet bekend. Wel zouden er al straatnamen bekend zijn voor de wijk die ligt ingesloten tussen De Buurt en de Rivierdijk. Door de nieuwe waterkering, een nieuw stuk dijk, kwam de bouwlocatie binnendijks te liggen. Vroeger was het de locatie van de rokerij en later scheepswerf Swets. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld