Leden stuurgroep ‘Toekomst Veerdienst’ bekijken elektrische veerpont voor Riveer

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De stuurgroep ‘Toekomst Veerdienst’ bracht vrijdagmiddag 9 december 2022 een bezoek aan scheepswerf Holland Shipyards Group aan de Rivierdijk in Boven-Hardinxveld. De werf bouwt in opdracht van veerdienst Riveer en de gemeenten Gorinchem, Altena en Hardinxveld-Giessendam twee nieuwe, elektrische veerponten. 

Het casco ligt er inmiddels. De leden van de stuurgroep konden de voortgang bekijken van het eerste af te bouwen elektrische schip. Het schip is deels in Polen gebouwd, net als het andere bestelde schip. (Foto Peter Donk / HG24) 

Onder de leden waren verschillende wethouders uit de drie gemeenten, mensen van Veerdienst Riveer en betrokkenen van Holland Shipyards Group. Online krant HG24 was er als enige media ook. Het was de eerste keer dat een journalist aanwezig was op het nieuw te bouwen schip, dat rond de zomer van 2023 in de vaart wordt genomen. Twee schepen, die nu nog op brandstof varen, gaan dan uit de vaart. Daar komen de twee elektrische schepen voor terug. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld