Ledenvergadering PCOB met gastverteller over boek Baggergoud

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De PCOB afd. Hardinxveld-Giessendam houdt woensdag 16 november 2022 een ledenvergadering. De vergadering wordt gehouden zalencentrum De Parel aan Talmastraat 9 en begint om 14.15 uur. Te gast is auteur Daniël van den Bos, die komt vertellen over de baggerwereld en zijn boek ‘Baggergoud’. Leden en niet-leden zijn welkom.

Van den Bos deed uitgebreid onderzoek en komt vertellen over zijn bevindingen. Hij schreef het op in ‘Baggergoud’.

PCOB Hardinxveld-Giessendam is een afdeling van de landelijke PCOB, met een protestants-christelijke identiteit. De afdeling telt ruim 475 leden, onder wie een aantal uit Sliedrecht. 

Verdwenen 
Als in 1946 bij het uitdiepen van de vaargeul in de Nieuwe Waterweg bij Vlaardingen goud wordt opgebaggerd, wordt Nederland met een schok wakker. Wat was de geheime missie van de Loodsboot 19 tijdens de eerste twee oorlogsdagen? Van wie is dat goud, dat al jarenlang sluimerde op de rivierbodem? Dit is het waargebeurde verhaal over een ramp, die veel Maassluise families in rouw dompelde. Een goudstaaf raakt voor altijd zoek in Antwerpen. Waren de betrokkenen goed of fout in de oorlog? Het recht krijgt zijn loop, celdeuren worden gesloten, maar de goudkoorts gaat niet liggen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld