Slagwerkgroepen EMS en Percussâo spelen voor volle zaal

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In partycentrum ’t Hart aan de Nassaustraat was zaterdagavond 5 november 2022 een uitwisselingsconcert van slagwerkgroep EMS met slagwerkgroep Percussâo. Samen verzorgden zij een afwisselend programma voor een volle zaal met melodische slagwerkwerkinstrumenten.

Er werd zaterdagavond gespeeld op onder andere de kleine trom (snaredrum), de grote trom, pauken, tamboerijn, castagnetten, woodblock en triangel. Maar daarnaast ook op melodische percussie-instrumenten zoals de xylofoon, marimba of vibrafoon. En ook op een bongo, conga, djembé, timbales, shakers of cowbell. De jeugdslagwerkgroep van EMS was ook te horen. (Foto Richard van Hoek / HG24)

De slagwerkgroep van Percussâo staat onder leiding van Willem Schenkelaars en de slagwerkgroep van Muziekvereniging EMS staat onder leiding van Martin de Greef. EMS en Percussâo hebben in de afgelopen jaren regelmatig elkaar opgezocht om gezamenlijk een uitwisselingsconcert te organiseren. 

Percussâo en EMS
Slagwerkgroep Percussâo werd in 2009 opgericht. De slagwerkgroep is een van de drie onderdelen van muziekvereniging Amicitia uit het kleine kerkdorp Den Hout. Amicitia bestaat al meer dan 100 jaar en bestaat verder nog uit Het Houts Orkest en Jeugdband BonuZ. Percussâo is het Portugese woord voor percussie en de naam van één van de eerste concertstukken die werd ingestudeerd. Muziekvereniging Eendracht Maakt Sterk (EMS) werd op 29 juni 1945 opgericht door het samenvoegen van twee muziekverenigingen, “Crescendo” uit Boven-Hardinxveld en “Tempo” uit Giessendam. In de jaren na de oorlog werd de drumband (nu slagwerkgroep) gevormd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld