Man neergeschoten op kruising Rivierdijk / Nieuweweg

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Bij de kruising Rivierdijk / Nieuweweg is zaterdag 9 juli 2022 even na 20.00 uur een man neergeschoten. De verwondingen die hij daarbij opliep, waren volgens de politie niet levensbedreigend. Ondertussen zijn op de snelweg A13 zaterdagavond bij Den Haag twee mannen aangehouden. De politie vermoedt mogelijke betrokkenheid.

Het motief, de aanleiding voor de schietpartij, kon de politie zaterdagavond nog niet zeggen. (Foto Alexander Noppert / 112ghg.nl)

“Bij het slachtoffer werd een schotwond vastgesteld. Hij was aanspreekbaar toen hij naar het ziekenhuis is gebracht. De verwondingen waren niet levensbedreigend en een spoedtransport was zodoende niet nodig”, zegt woordvoerder Gijs van Nimwegen van de Politie Rotterdam. De locatie van het schietincident is zaterdagavond afgezet voor sporenonderzoek. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Aanhoudingen
Na het schietincident is een auto weggereden, die op de snelweg A13 een half uur later is gestopt. Twee mannen zijn volgens de politie aangehouden in de buurt van Den Haag. De politie doet onderzoek naar hun betrokkenheid.

Getuigenoproep
De politie roept mensen die getuigen waren van het schietincident op zich te melden. Dat kan door te bellen met tel. 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 – 7000. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld