Drie mannen vast na schietincident

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De politie heeft drie mannen aangehouden, meegenomen en ingesloten na het schietincident zaterdagavond 9 juli 2022 nabij de kruising Rivierdijk / Nieuweweg. Ze worden verhoord. Dat maakt de politie zondag 10 juli 2022 bekend. 

De politie begon direct een onderzoek en kon het drietal aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij het voorval. (Archieffoto Alexander Noppert / 112ghg.nl)

Het slachtoffer was een 29-jarige man uit Groot-Ammers. Agenten vonden hem gewond op een parkeerplaats nabij de kruising.

Aanhoudingen
Het gaat om een 25-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam en een 27-jarige plaatsgenoot. Zij werden dezelfde avond in Voorburg bij Den Haag op de snelweg A13 aangehouden. Een 68-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam werd die avond in zijn woonplaats opgepakt, nadat het Team Parate Eenheid de toegang tot een woning had verschaft door middel van een ram.

Getuigenoproep
De politie heeft sporenonderzoek gedaan en onderzoekt wat er precies is gebeurd. De oproep voor getuigen staat nog steeds. De politie roept mensen op die iets hebben gezien van het schietincident, of beschikken over dashcam- of telefoonbeelden, om zich te melden. Dat kan door te bellen met tel. 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 – 7000. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld