Gemeente en Buurttoezicht vieren jubileum met vernieuwde samenwerking

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Buurttoezicht Hardinxveld-Giessendam en de gemeente hebben zaterdag 9 juli 2022 samen het 12,5 jarig jubileum gevierd met een barbecue en een vernieuwd samenwerkingsconvenant. “We zijn erg tevreden over de samenwerking met Buurttoezicht. In het vernieuwde convenant hebben we de rolverdeling nog iets scherper gemaakt, zodat iedereen weet wie waar van is,” zegt burgemeester Dirk Heijkoop (CDA) van Openbare Orde en Veiligheid.

De ondertekening zaterdag door burgemeester Dirk Heijkoop van de overeenkomst met Buurttoezicht. (Foto gemeente Hardinxveld-Giessendam)

De vrijwilligers van Buurttoezicht vervullen volgens de gemeente een oog- en oorfunctie, ook voor de politie. Met regelmaat lopen of fietsen de vrijwilligers een ronde om te letten op verdachte of onveilige situaties.

De bereikbaarheid van Buurttoezicht voor bewoners, instellingen en bedrijven is laagdrempelig. Meldingen van gevaarlijke en verdachte situaties kan Buurttoezicht gemakkelijk doorgeven aan de gemeente of de politie. Deze bereikbaarheid wordt gewaarborgd door de verschillende media. Belangrijk daarin zijn de WhatsApp-groepen.

Aanmelden
Ruim duizend inwoners zijn aangesloten bij deze groepen. Wie nog niet aangesloten is, maar dat wel wil, kan hier online zich aanmelden. Het vrijwilligerswerk van Buurttoezicht kan alleen worden gedaan met voldoende mensen. Zowel voor de ronden op straat als voor andere coördinerende taken kunnen zij mensen gebruiken. Interesse? Bel met tel. 06-38214109 of stuur een e-mail naar: planning-info@buurttoezichthg.nl

Plaats een reactie

*=Verplicht veld