Mantelzorgers krijgen hoffelijke ontvangst in gemeentehuis

door ArieJan van Termeij
HARDINXVELD-GIESSENDAM – In de raadzaal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein zijn vrijdagmorgen 10 november 2023 zo’n tachtig mantelzorgers verwelkomd net koffie en gebak. Vrijdag was het de ‘Dag van de Mantelzorg’. De aanwezigen werden toegesproken door wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie) van Sociaal Domein, Zorg en Welzijn.

In de gemeente Hardinxveld Giessendam zijn er ongeveer 300 geregistreerde mantelzorgers. Ongeveer één derde van de samenleving is betrokken als mantelzorger. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

Tekst gaat verder onder foto.

Wethouder Jan Nederveen bedankte de mantelzorgers voor hun bijzondere werk voor onze gemeenschap. (Foto ArieJan van Termeij / HG24)

In zijn welkomstwoord sprak de wethouder zijn dank uit aan de mantelzorgers voor hun tomeloze inzet. Hij gaf ze de boodschap mee, dat ze ook aan zichzelf moesten denken en zo af en toe eens afstand moesten nemen. Na de wethouder sprak Brenda Otten, mantelzorgconsulent Servanda. Deze organisatie organiseert activiteiten om te ontspannen zoals bloemschikken, het mantelzorgdiner en vrijdagavond een theateravond. Na afloop kregen de mantelzorgers een mantelzorg cadeaubon mee naar huis.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld