ChristenUnie roept college op om proactief PFAS-kwestie Chemours op te pakken

HARDINXVELD-GIESSENDAM – De zaak Chemours moet nadrukkelijker worden gevolg vindt de ChristenUnie Hardinxveld-Giessendam. In een oproep vrijdag 10 november 2023 aan het College van B & W om de zaak proactief te benaderen worden ook vragen meegestuurd, waar de politieke partij een antwoord op wil krijgen. 

De fractie van de ChristenUnie Hardinxveld-Giessendam wordt geleid door Willem Pors. (Foto gemeente Hardinxveld-Giessendam)

Tekst gaat verder onder foto.

Chemiebedrijf Chemours gelegen aan de Merwede in Dordrecht. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Fractievoorzitter Willem Pors (ChristenUnie): “Als gemeenteraad hebben we maar bescheiden mogelijkheden om de PFAS-Chemours zaak aan te pakken en waar dan zo’n mogelijkheid komt via moties in de Tweede Kamer zoals vorige week donderdag is het zaak om daar meteen proactief mee aan de slag te gaan. Als het even kan voordat én deze Tweede Kamer én dit demissionaire kabinet weg is en de opvolgers de uitvoering van deze moties terzijde legt.” Het Sliedrechtse raadslid Jan Pieter Verweij (ChristenUnie) stelde aan het college in Sliedrecht om proactief met deze moties aan de slag te gaan via de gemeenschappelijke regelingen DGJ en OZHZ. “We willen u als college dezelfde vragen stellen, zodat vanuit onze regio één geluid gaat naar het Rijk: ter versterking van onze positie in de PFAS-Chemours zaak”, schrijft Pors. Verschillende vragen zijn inmiddels door de ChristenUnie Hardinxveld-Giessendam gesteld aan het college met verwijzing naar de moties. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld