Muizenvalautorace levert mooie creatieve modellen op

door Peter Donk
SLIEDRECHT / HARDINXVELD-GIESSENDAM – Het was spannend donderdagmiddag in de bedrijfshal van DMS aan de Sopraanweg in Sliedrecht. Welke leerlingen van groep 8 van 23 basisscholen uit de regio zouden de beste prestaties leveren. Afgelopen weken waren de leerlingen druk met ontwerp, bouwen en nog mooier maken om deel te kunnen nemen aan de finale van de Regionale Techniekdagen.

Van iedere basisschool waren er twee groepen. Een groep die de auto heeft gebouwd die het verst rijdt én een groep die de mooiste auto maakte. De beste muizenvalautobouwers 2023 gingen na afloop met hun prijs op de foto. Voor iedereen was er een medaille. (Foto Peter Donk / HG24) 

De beste muizenvalautobouwers streden donderdagmiddag om de titel ‘snelste en mooiste muizenvalauto’. De jury bestond uit wethouders (vanuit Hardinxveld-Giessendam was wethouder Nederveen – red.) en vertegenwoordigers van bedrijven.

Tekst gaat verder onder foto.


Wethouder Jan Nederveen (ChristenUnie) omschrijft één van de gemaakte creaties. (Foto Peter Donk / HG24)

Betrokken middelbare scholen waren het Willem de Zwijger College, csg De Lage Waard en het Griendencollege. Omdat de ruimte niet groot genoeg was, kon online door vele anderen worden meegekeken. 

Uitslag
Terwijl de drones boven de leerlingen vlogen, werd basisschool het Kompas uit Alblasserdam de winnaar van de wedstijd ‘de mooiste’. Prins Floris en KC Oranje Nassau, beide uit Papendrecht, volgden als nummers 2 en 3. De kinderen van ’t Nokkewiel bleven de andere scholen op de racebaan voor. Zij behaalden dus de eerste prijs voor de auto die het verst kwam. Ook hier viel Het Kompas uit Albasserdam in de prijzen. Zij werden tweede met 12 mtr. 10.  OBS De Driemaster, locatie Tonneband Hardinxveld-Giessendam, eindigde als derde; hun auto haalde net iets meer dan 11 meter. Alle groep 8 leerlingen gingen met een techniekmedaille om de nek naar huis.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld