Museum De Koperen Knop zoekt verzamelaars voor expositie in 2023

SLIEDRECHT – Nederland staat bekend als een land van verzamelaars. Die verzamelaars beschikken over zeer uiteenlopende collecties verzamelingen. Vaak zo mooi dat het waard is om ze aan anderen te laten zien. Daar speelt het museum De Koperen Knop aan Binnendams 6 op in. Het museum wil in 2023 een expositie houden 

Dit is een verzameling gemberpotten. Volgend jaar organiseert Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam een expositie waar uiteenlopende verzamelingen te zien zijn. (Archieffoto museum De Koperen Knop)

Het museum wil daarom graag in contact komen met verzamelaars die aan deze expositie willen meewerken. Door een deel van hun verzamelde collectie voor een periode in bruikleen te geven, krijgen de bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met waar de verzamelaar trots op is.

Bruikleenovereenkomst
Heel belangrijk daarbij is dat de verzamelaar omschrijft waar de verzameling uit bestaat. Ook het sturen van een foto van een deel van de verzameling wordt op prijs gesteld. De voorbereidingscommissie van de expositie maakt aan de hand van uw informatie een keuze uit de aanmeldingen, waarbij gelet wordt op de diversiteit, om een zo aantrekkelijk mogelijk expositie te krijgen. Vervolgens neemt het museum contact op voor verdere afspraken. Voor elke bruikleen wordt een officiële bruikleenovereenkomst opgesteld. Ook zijn de objecten verzekerd. Deelnemers krijgen gratis toegang tot de expositie. Wie interesse heeft, mag per e-mail contact opnemen: commissies@koperenknop.nl of bellen met tel. 0184-611366. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld