Museum houdt workshops in kader van expositie en winterwandeling

HARDINXVELD-GIESSENDAM – In het kader van de zaterdag geopende expositie Winter.Feesten wordt een aantal activiteiten daaromheen georganiseerd door museum De Koperen Knop, namelijk twee workshops en een winterwandeling. 

In het museum is tot eind januari de expositie Winter.Feesten te zien. (Archieffoto Peter Donk / HG24)

Het gaat om twee creatieve workshops en een winterwandeling.

Kerststukje
Woensdag 14 december 2022 kunnen de kinderen naar het museum aan Binnendams 6 komen voor het onder begeleiding maken van een kerststukje. Dat wordt een authentiek kerststukje, dat uiteraard bedoeld is om tegen en rond de kerstdagen thuis neer te zetten en van te genieten De kosten voor deelname bedragen € 5,– per kind. Daarvoor krijgen ze alle materialen die nodig zijn. Natuurlijk krijgen de kinderen ook limonade en wat lekkers.

Dalarnapaardje beschilderen
Dezelfde dag, maar dan om 19.30 uur, zijn de volwassenen welkom voor een heel eigentijdse workshop. Ze krijgen dan een blanco Zweeds Dalarnapaardje, dat ze naar eigen inzicht mogen gaan beschilderen. Voor dit thema is gekozen omdat kerstviering in Zweden een heel bijzonder feestelijk gebeuren is. De deelnemers betalen € 7,50 p.p. en krijgen daarvoor koffie of thee met wat lekkers en na afloop een bij de tijd van het jaar passend glaasje drank.

Midwinterhoorn
Zaterdag 17 december 2022 staat helemaal in het teken van een speciale winterwandeling. Tussen 14.00 en 15.00 uur beginnen de deelnemers in De Koperen Knop en wandelen dan richting Giessen-Oudekerk. Daar krijgen ze een winterse consumptie en vervolgens worden ze onderweg verrast door de roep van de Midwinterhoorn. De wandeling wordt afgesloten met een dampende kop erwtensoep in het museum. Als eigen bijdrage betalen de deelnemers € 3,50 p.p. en tot en met 18 jaar € 2,50.

Tekst gaat verder onder foto.

De midwinterhoorns, die nu tentoon worden gesteld in het museum. (Archieffoto Peter Donk / HG24)

Aanmelden
Natuurlijk wil het museum graag weten hoeveel deelnemers er zijn voor deze drie activiteiten. Voor het inkopen van materiaal voor de workshops en voor informatie en lampjes bij de wandeling. Opgeven kan tot en met zaterdag 10 december 2022 per e-mail: directiesecetariaat@koperenknop.nl of door te bellen naar tel. 0184-611366. Alle deelnemers krijgen een bevestiging en als dat nodig is nadere informatie over de parkeermogelijkheden en dergelijke.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld