OKK ’70 Dames1 slaan aanval uit Dordrecht af

HARDINXVELD-GIESSENDAM – OKK ’70 heeft vrijdagavond 25 november 2022 goede zaken gedaan in een duel tegen directe concurrent. Dat bericht de vereniging dinsdag 29 november 2022 Het talentvolle team van Next Volley Dordrecht kwam op bezoek en ging met nul punten weer huiswaarts.

Na drie goede sets met prima verzorgd volleybal dachten de Dordtse meiden er in de vierde set toch nog stiekem met een puntje vandoor te gaan. Maar liefst negen setpoints werden overleefd door de Hardinxvelders en zij wonnen ook de laatste set. (Foto OKK’70)

Met een vrijwel fitte selectie (alleen Amber revalideert nog aan haar meniscus-blessure) en weer twee aanvullingen vanuit het tweede team (Merel en Quinty) begonnen de meiden van trainer/coach Roy Kroon goed aan de wedstrijd. Een solide voorsprong werd door goed side-out werk vastgehouden tot het einde. Esther was vanachter de servicelijn lekker op dreef, waardoor het voor de rest van het team makkelijk volleyballen was. 25-12 was de uitslag in de eerste set. In set 2 ging het team vrolijk door, al kwam Next Volley wel wat beter in de wedstrijd. Passend stonden de groenen af en toe onder druk, maar mede dankzij de inbreng van enkele wisselspeelsters kwam de winst in de tweede set nooit in gevaar. 25-20 en de controle bleef in handen van OKK ’70. Set 3 begon met een flinke achterstand, die halverwege de set alweer vakkundig was weggewerkt. De 25-16 eindstand leek te zeggen dat het eenvoudig was, maar dat was het allerminst.

Ontlading
Dat bleek ook wel in de laatste set, waar het weer OKK 70 was dat op achterstand kwam. Ditmaal hield Next Volley het langer vol. Zelfs zo lang dat zij op 17-24 mochten serveren voor de winst in de vierde set. OKK 70 had nog twee wissels bewaard en met het inbrengen van Judith en Esther kwamen zij op de “big points” in drie sterke rotaties aan het net. OKK hield het hoofd koel, Emma ging zelfs mee verdedigen en na 31-29 kwam de ontlading. De houdini-act in set 4 werd werkelijkheid. 5 belangrijke punten kunnen weer worden bijgeschreven. Een voorsprong van 5 punten, zo vlak voor een aantal belangrijke wedstrijden geeft zelfvertrouwen, maar geen zekerheid. De dames moeten zodoende scherp blijven trainen, de focus op de opdrachten houden en met veel energie de laatste wedstrijden van 2022 tegemoet gaan. Vrijdagavond 2 december 2022 weer in sporthal De Wielewaal, aanvang 20.30 uur. Zaterdag 3 december 2022 is de kwartfinale van de beker, in Dordrecht en dat begint om 18.00 uur.