Nieuwe restafvalcontainers voor inwoners buiten bebouwde kom

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Woon je buiten de bebouwde kom of aan de rand van de gemeente? Dan krijg je binnenkort een nieuwe container met chip van 240 liter voor jouw restafval. Dat maakt de gemeente Hardinxveld-Giessendam bekend. 

In september 2022 is een brief verstuurd naar adressen die een nieuwe restafvalcontainer krijgen. Dit zijn adressen buiten de bebouwde kom. Daarin legt Reinigingsdienst Waardlanden uit hoe de omruilactie in z’n werk gaat. (Foto Reinigingsdienst Waardlanden)

De chip heeft een uniek nummer dat is gekoppeld aan het ophaaladres. Daarop staat verder geen persoonlijke informatie. De vuilniswagen leest de chip bij het legen van de container en registreert zo hoe vaak een container wordt geleegd. Zonder de chip wordt de container binnenkort niet meer geleegd.

Afvalstoffenheffing
Door te registreren hoe vaak u uw restafvalcontainer laat legen, kunnen ze bij Waardlanden dienstverlening en ophaalroutes verder verbeteren. Ook is deze registratie op termijn nodig omdat gemeente samen met Gorinchem en Molenlanden de afvalstoffenheffing op een nieuwe manier gaan berekenen. Met deze nieuwe manier krijgt u invloed op de hoogte van een deel van de afvalstoffenheffing. Dit deel is variabel en heet het recycletarief. Je betaalt dan het recycletarief voor iedere keer dat je jouw container voor restafval laat legen. Scheidt je grondstoffen goed en heb je weinig restafval? Dan zijn de kosten lager dan wanneer je slechter scheidt en veel restafval hebt. Wanneer het recycletarief precies wordt ingevoerd, is op dit moment nog niet bekend.

Vragen
Heb je een andere vraag over de omruilactie van restafvalcontainers? Bel dan op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur naar de servicedesk van Reinigingsdienst Waardlanden, tel. 085-0202338. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld