Feestelijk startsein bouw woningen en appartementen project De Rokerij

door Peter Donk
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Blokland Bouwpartners organiseerde donderdagmiddag 15 september 2022 op de bouwplaats van het project De Rokerij in de kern Boven-Hardinxveld een officieel startmoment. Dat gebeurde in het bijzijn van wethouder Trudy Baggerman (T@B) van Wonen en Ruimtelijke Ordening. Ook aanwezig namens de gemeente Hardinxveld-Giessendam was wethouder Arjan Meerkerk (SGP). 

Na het proosten op een voorspoedige bouw werd er een vloerplaat gelegd door kopers Asley Dienemann en Mandy Verheij van bouwnummer 5. Dat gebeurde samen met wethouder Trudy Baggerman. (Foto Blokland Bouwpartners)

Bijna twee jaar geleden ondertekenden de gemeente Hardinxveld-Giessendam en Blokland Bouwpartners de samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwbouwproject. Op de vroegere locatie van de rokerij en later scheepswerf Swets komt een groot aantal nieuwe woningen en appartementen. De locatie wordt omschreven als een ‘markante plaats’. Een aantal huizen krijgt straks een fenomenaal uitzicht op rivier de Merwede. Ze worden gerealiseerd door ontwikkelaar Blokland Bouwpartners. De ontwerpen zijn van Van Es Architecten uit Sliedrecht. 

Tekst gaat verder onder foto.
Het bouwproject De Rokerij in vogelvlucht. (3D-impressie Blokland Bouwpartners)

Blij
Wethouder Baggerman sprak donderdagmiddag van ’trip down memorylane’. Ze ging terug naar 2016. “Eind september 2016 zaten de gemeente en de mannen van Blokland Bouwpartners op dit terrein rond de tafel om de intentieovereenkomst te tekenen. Inmiddels zijn we letterlijk zes jaar verder – op een week na dan – en is het eindelijk zo ver: we vieren de bouw! En wat ben ik daar blij mee: 57 woningen, waarmee we 57 huishoudens een prachtige woning bieden met een net zo prachtig uitzicht. Want zeg nou zelf; je kijkt hier fantastisch weg over het water”, sprak Baggerman. 

Rits plannen
Ze kwam nog kort terug op het hele proces van de afgelopen jaren. “Het hele proces heeft heel wat voeten in de aarde gehad. We gingen van een plan van eisen in 2018 naar een voorontwerpbestemmingsplan in 2019, ontwerpbestemmingsplan in 2020 en vaststelling bestemmingsplan in januari 2021. Een hele rits aan plannen, waar we – door goed overleg met de omgeving – goed doorheen zijn gekomen”, aldus Baggerman, “En nu staan we dan hier. De eerste woningen zijn al zichtbaar en wat wordt het mooi. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Ik kijk terug op een fijne samenwerking met Blokland Bouwpartners. Ik denk dat we elkaar goed hebben aangevuld om dit project voor elkaar te krijgen.”

Tekst gaat verder onder tweet.

Kopers
De wethouder dacht terug aan het moment dat de gemeente het bestemmingsplanproces trok, maar Blokland Bouwpartners op cruciale moment hun verantwoordelijkheid pakte en het gesprek aan ging met de omwonenden. Baggerman: “Fijn toch dat dit zo samen kan. Samen wonen mogelijk maken; met en voor Hardinxveld-Giessendam. Ik wens Blokland Bouwpartners een voorspoedige bouw en de kopers een fijne tijd straks in dit mooie woon- en leefgebied aan de rivier.” Tientallen mensen waren uitgenodigd, onder wie veel toekomstige bewoners. Na het officiële gedeelte, met onder meer een feestelijk optreden van mannen in bouwvakkersoutfit met een percussie-act, een gedicht dat werd voorgedragen door Johan Cahuzak en ook een aantal andere sprekers die het woord voerden, konden kopers op de bouwplaats buiten afgezet gebied kijken en op het parkeerdek. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld